İnegöl örnek oluyor

İnegöl örnek oluyor
19.12.2017
A+
A-

Kahramanmaraşlı biber üreticileri, bölgelerinin marka değeri kırmızıbiberi geliştirip oluşturacakları güç birliği ile yeni pazarlara açılmak için İnegöl’ü örnek alıyor. İnegöl’deki mobilya kümelenmesini incelemek üzere ilçemize gelen Kahramanmaraş heyeti, Belediye Başkanı Alper Taban’ı da ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Mobilya sektöründe son yıllarda yaptığı atılımlarla Türkiye’de mobilyanın başkenti unvanını hak edecek seviyeye ulaşan İnegöl, kümelenmedeki başarısı ve oluşturduğu güç birliği ile ülkemizdeki diğer şehirlere örnek olmaya devam ediyor. İnegöl’ün bu başarısını gören Kahramanmaraşlı kırmızı biber üreticileri, aynı başarı hikayesini bölgelerinin marka değeri kırmızıbiberde yazabilmek adına İnegöl’ü mercek altına aldı.

KAHRAMANMARAŞ HEYETİ İNEGÖL’DE

İnegöl’deki kümelenme ve güç birliğini incelemek üzere dün Kahramanmaraş’tan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu Başkanlığında bir heyet İnegöl’e geldi. Aralarında kırmızıbiber üreticileri ile Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası yetkilileri ve biber üreticileri dernek yöneticilerinin de bulunduğu heyet, ilçemizde bir dizi temaslarda bulunup mobilyanın başarı hikayesini kırmızı bibere uyarlamak için fikir alışverişlerinde bulunacaklar.

İLK ZİYARET BAŞKAN TABAN’A

Kahramanmaraş heyeti, İnegöl’ü örnek alarak yapacakları çalışma ve atılımlara ilişkin istişarelerde bulunmak adına ilk ziyaretini İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a gerçekleştirdi. Başkan Taban, makamında konuk ettiği Kahramanmaraş heyetine İnegöl’ü tanıtırken, aynı zamanda kırmızıbiber üreticilerinin oluşturmak istediği kümelenmeye yönelik ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını da ifade etti.

İNEGÖL’ÜN BAŞARISINI ÖRNEK ALACAĞIZ

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Bizler Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman illerini kapsayan proje kapsamında İnegöl’e geldik. Belediye Başkanımızla başladığımız ziyaretlerde şehirde bir dizi ziyaretlerde ve istişarelerde bulunacağız. Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş’ın ülkemizde ve dünyada ünlü bir kırmızıbiberi var. Bu kırmızıbiberi üreten firmalarımızla birlikte yürüttüğümüz Avrupa Birliği kaynaklı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen bir projemiz var. Bu proje kapsamında biz biber üreticilerimizi bir araya getirip onları bir kümelenme çatısı altında birleştirip ortak hareket etmeleri ve ortak pazarlama kanallarını araştırmaları çalışmasını yürütüyoruz. Bu proje içerisinde Ticaret ve Sanayi Odamız bünyesinde bir paketleme tesisimiz, Ticaret Borsası uhdesinde bir analiz laboratuvarımız var. Bütün bunları birleştirerek temel olarak ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını hedefliyoruz. Bu anlamda bu ziyaretimizin amacı da İnegöl’de daha önce başarılan ve çok iyi sonuçlar alınan mobilyacılarla ilgili kümelenme yapısı. Biz de bu yapıyı inceleyip İnegöl’deki mobilyacılar bu işi nasıl başarmışlar, hangi yolu izlemişler onu göreceğiz. İnegöl’deki bu işi başaran mobilyacılarımızla, Belediye Başkanımızla, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımız ve diğer oluşumlarla değerlendirip onların tecrübelerinden yararlanmak için geldik” dedi.

İNEGÖL’DE MÜTHİŞ BİR ÖZGÜVEN VAR

Belediye Başkanı Alper Taban ise Kahramanmaraş heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Kahramanmaraş’ta yapmak istediğiniz ve bugüne kadar yaptığınız, elde ettiğiniz pek çok başarılar vardır. Ama özellikle şunu söyleyebilirim, gerçekten ülkemiz güçleniyor. Ülkemiz niçin güçleniyor? Şehirler güçlendiği için güçleniyor. Burada özelde İnegöl’de mobilyada yapılan kümelenmenin oluşturduğu sinerji ortada. Sizler de Maraş’ta biber konusunda bir kümelenme ve akabinde bunun ne tür katma değerler sağlayabileceği konusunda çalışmalar yürütüyorsunuz. Zaten hükümetimiz her türlü projeye ilgi alaka gösteriyor. Bu şehrimiz için de geçerli. Biz de İnegöl’de hem bize devletimizin, hükümetimizin vermiş olduğu katkılarla hem de beraberinde İnegöl’de çok ciddi müteşebbisler, sanayiciler var. Burada inanılmaz bir özgüven var” dedi.

İNEGÖL HUZUR VE HOŞGÖRÜ ŞEHRİ

Şehir hakkında da bilgiler veren Başkan Taban, “81 vilayetin tamamından buraya gelip yaşayan insanlar var. Yine beraberinde sadece bununla kalmıyor; Kafkaslardan, Balkanlardan ve kısmen Türki Cumhuriyetlerden burada yaşayan insanlar var. İnegöl bir huzur şehri, İnegöl bir hoşgörü şehri. Bu kadar farklı kültürlerden insanların bir araya geldiği ortamda huzur ve sükûnet içerisinde günlerimizi geçiriyoruz. Bunu tabi ki aynı zamanda bir katma değere dönüştürüyoruz. Bir taraftan sanayi çarkları dönüyor, bir taraftan tarım devam ediyor. Yüzde 30’luk bir tarıma sahibiz. Kaldı ki sanayileşen şehirlerde tarım ortadan kalkar ama bizde böyle bir güzellik söz konusu. Beraberinde turizm değerlerimiz var. Özellikle son dönemde bacasız sanayi dediğimiz turizmi de çok ciddi önemsiyoruz ve diğer sektörlerde yaşadığımız başarıları farklı alanlara kaydırarak, elimizdeki çeşidi arttırarak İnegöl’e daha fazla değer katabilir miyiz diye çabalıyoruz” açıklamalarında bulundu.

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Taban, konuşmasının sonunda konuklarına üzerinde çalıştıkları proje ve kümelenme konusunda fayda sağlayacaklarını ve bu konuda ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını da ifade etti. Ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.