İnegöl Kültürpark girişindeki otoparka düzenleme                

20.07.2018
A+
A-

İnegöl Belediyesi, Kültürpark girişinde bulunan alandaki otopark düzenlemesini tamamladı. Daha önce vahşi parklanma yapılan alan düzenlemeyle birlikte büyük araçlara kapatılırken, aydınlatma çalışmalarıyla da 120 araçlık güvenli bir park alanına dönüştü.

İnegöl’ün dört bir yanında hayata geçirdiği projelerle şehri geleceğe taşıyan İnegöl Belediyesi, Kültürpark girişinde Mehter Derneği önünde bulunan alandaki düzenlemeyi tamamladı. Daha önce vahşi parklanma yapılan ve hem düzensizliği hem de aydınlatma olmamasından dolayı güvenlik zafiyetinin yaşandığı alan, yapılan çalışmayla birlikte modern bir otoparka dönüştü.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki AK Partili yöneticiler ve Hamidiye Mahalle muhtarıyla vatandaşların da katılımıyla otopark alanında incelemelerde bulundu. Düzenlemesi tamamlanan otoparkın yenilenmiş halini yerinde gören Başkan Taban, çalışmanın hayırlı olması temennisinde bulundu.

DAHA KONFORLU VE GÜVENLİ BİR HALE GELDİ

İnceleme sırasında bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Kültürpark girişinde, Mehter Derneğimizin hemen karşı adasında bulunan otopark alanındayız. Bildiğiniz gibi burada geçmişte yine otopark olarak bir kullanım vardı ama burayı daha da rehabilite ederek daha fonksiyonel ve daha doğru kullanımı sağlayabilmek adına Fen İşleri Müdürlüğümüz ile Park Bahçeler Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde çok güzel bir hale getirdiğimizi düşünüyorum. Otopark ışıklandırma çalışmasıyla aydınlatılarak alan daha konforlu ve güvenli bir hale gelmiş oldu. Çünkü vatandaşlarımız parka geldiklerinde araçlarını burada bırakabiliyorlar, Mehtere geldiklerinde aynı şekilde ve bölge işi olanlar da güvenli bir şekilde araçlarını park edebilir. Geçmişte biliyorsunuz aydınlatmaların eksikliğinden kaynaklı olarak köhne bölgeler oluştuğu için buralarda hem büyük araçlar bırakılıyordu hem de uygun olmayan görüntüler çıkabiliyordu. Beraberinde otopark alanını yeniden revize ettik ve daha kullanışlı bir hale getirdik. Düzenlemeyle birlikte 120 araçlık bir otopark oluşturduk. Bununla da yetinmedik, mevcut ağaçlara ilave olarak ağaçlandırma yaptık. Genç yetişkin diyebileceğimiz ağaçlar buralara yerleştirildi” dedi.

50 BİN TL’YE MUHTEŞEM DÖNÜŞÜM

Hamidiye Mahallesinde geçmişte de yapılan pek çok hizmet olduğuna değinen Taban; “Bunları anlatacak değilim ama insanın ihtiyacı olan her alanda belediyemiz oraya giderek çözüm üretme gayesi içerisinde bulunuyor. Burada da aynı şekilde. Burada 50 bin TL’lik bir maliyetle işi bu noktaya getirmiş olduk. Ancak tabi geçmişte buraya uzsun araçlar, TIR’lar park ediyordu. Bunun da önlemini almaya çalıştık. Ben mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BU ALANLARI KORUMALIYIZ

Taban, açıklamasında vatandaşlara da seslenerek; “Bu alanları korumalıyız. Kullanım esnasında zarar vermek isteyenler varsa bunları da ilgili mercilere bildirilmesi, alanın zarar görmemesi adına vatandaşlarımızın da sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. Sadece burada değil, şehrin tamamında aynı düşünce olmalı. Biz milletin parasını vatandaşa döndürmüş oluyoruz. Vatandaşta bu bilinçle hareket ederse kendi parasına sahip çıkmış olur. Daha güzel bir şehir kurgusunu da böyle başarabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.