İnegöl Belediyesi’nden 2000 kişilik helva ikramı

İnegöl Belediyesi’nden 2000 kişilik helva ikramı
30.11.2017
A+
A-

İnegöl Belediyesi, Mevlit Kandilinde Cuma Camii ve Yeniceköy Merkez Camiinde 2000 kişilik helva ikramında bulundu.

Kandil gecelerinde İnegöl’ün vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen İnegöl Belediyesi’nin helva ikramları, dün akşam idrak ettiğimiz mevlit kandilinde de sürdü. 2 farklı camide gerçekleştirilen helva ikramlarında 2000 kişilik helva dağıtıldı.

Cuma Camiinde gerçekleştirilen helva ikramına Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyeleri katıldı. Yeniceköy Merkezi Camide gerçekleştirilen helva ikramına ise Belediye Başkanvekili Turgay Yel katıldı. Başkan Alper Taban, Adem Demirel ve Turgay Yel, helva ikramları sırasında kazanın başına geçerek vatandaşlara helva ikram etti.

“EN FAZLA İHTİYACIMIZ OLAN BİR VE BERABER OLABİLMEK”

İkramların ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün mevlit kandili. Öncelikle tüm vatandaşlarımızın canı gönülden mevlit kandillerini tebrik ediyorum. Rabbim bizleri inşallah hep böyle güzel, bugün olduğu gibi her zaman böyle güzelliklerin içerisinde buluştursun. Birçok konuşmamızda bunu ifade ediyoruz; en fazla ihtiyacımızın olduğu şey bir ve beraber olabilmek. Hissiyatlarımız ortak. Bizler Müslümanız, Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla elbette ayrılıklarımız, farklı düşüncelerimiz farklı hissiyatlarımız olacak ama bunların birer zenginlik olduğunu düşünüyorum. Bizler de bugün buna vesile olmaya çalıştık İnegöl Belediyesi olarak. Malumunuz her kandil bir araya geliyoruz, camilerde buluşuyoruz. Bu Mevlit Kandilinde de İnegöl’ün en eski camilerinden olan Cuma camimizdeyiz. Beraberinde yine bir ekibimiz Başkan Vekilimizin önderliğinde Yeniceköy Merkez Camiinde vatandaşlarımızla bir araya geldiler. İnşallah ben buradan bugünün yüzü suyu hürmetine memleketimizde yaşanan her türlü olumsuzluğun sona ermesi, beraberinde dünya sathında yaşanan her türlü olumsuzlukların, özellikle Müslüman coğrafyada yaşanan sorunların biran önce bitmesini rabbimden niyaz ediyorum. İnşallah bu güzel kandil buna vesile olur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.