İnegöl 2. istihdam buluşmaları başladı

İnegöl 2. istihdam buluşmaları başladı
11.05.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile geçtiğimiz yıl ülke genelinde başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında İnegöl Kaymakamlığı koordinesinde; İnegöl Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İşkur İnegöl Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile UÜ İnegöl İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen “İstihdam Fuarı”, bugün düzenlenen törenle açıldı. İşçi ve işvereni buluşturan fuar Cuma ve Cumartesi günleri açık kalacak.

İnegöl’de geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen İstihdam Fuarı, işçi ve işverenleri buluşturmak üzere bugün ikinci kez kapılarını açtı. Geçtiğimiz yıl İnegöl Kaymakamlığı koordinesinde; İnegöl Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile İşkur İnegöl Şube Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen fuara, bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ile UÜ İnegöl İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu da dahil edildi.

45 STANT YER ALIYOR

İşçi ve işvereni buluşturmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde devam eden istihdam seferberliğine katkı sağlamak adına düzenlenen organizasyon, açılış gününde büyük ilgi gördü. İşsizliğin neredeyse sıfır olduğu İnegöl’de düzenlenen İstihdam Seferberliği Buluşmasında işe ihtiyacı olan vatandaşlar, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 38 firmanın standında bilgilendirilip form dolduruyor. Fuarda ise kurumlarla birlikte toplamda 45 stant yer alıyor. Bugün ziyaretçilerine kapılarını açan İstihdam Fuarı, 12 Mayıs 2018 Cumartesi akşamı son bulacak.

AZ LAF ÇOK İŞ!

“Bu Fuarda İş Var” sloganıyla Kültür Park içi Belediye Spor Salonunda düzenlenen 2. İstihdam Fuarı, 10.30’da gerçekleştirilen törenle açıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkan Vekili Hüseyin Özdemir, “İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İŞKUR ve İTSO arasında ilkini geçtiğimiz yıl 34 firmanın katılımıyla gerçekleştirmiştik. Cumhurbaşkanımız talimatıyla başlatılan İstihdam Seferberliği hızlı şekilde devam ediyor. En az 1 milyon kişiye iş bulundu. Bugün de bir yenisini hayata geçiriyoruz. İşsizliğin azalması, iki tarafın da buluşması kapsamında bu programı çok önemsiyoruz. İnegöl ticari hacmi bakımından diğer ilçelere göre çok şanslı bir ilçe. Çoğu ilden büyük bir potansiyele sahibiz” dedi.

FİKİR ALMALARI AÇISINDAN FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise “Fuarımızın İnegöl’e hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu fuarda protokol imzalayan taraflardanız. Öğrencilerimiz adına hem öğrencilerimizin bu fuarı ziyaret ederek meslekleri yakından tanımaları, ileriye yönelik kendilerinin hangi alanlarda iş sahibi olmaları adına fikir almaları açısından faydalı olacağını düşünüyoruz. İlçemiz için de hem işverenler hem iş arayanlar adına çok önemli bir fuar. Kaymakamımız başkanlığında imzaladığımız protokolde bunlar dile getirilmişti. Milli Eğitim olarak öğrencilerimizi yoğun bir şekilde fuara getirerek ziyaret etmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Milli İstihdam Seferberliğine devam ettiklerini ifade ederek; “Yeni parolamız +2 istihdam. Bugünkü fuarın amacı da bu… Bizler İnegöl istihdam Fuarı ile kamuoyuna şu mesajı veriyoruz; milli istihdam seferberliğini destekliyor ve öncülük ediyoruz. Bu fuar, istihdam arayanların becerilerine göre başvuru yapabilecekleri, işverenlerin ise ideal çalışanı bulabilecekleri bir yerdir. İşsizlik ödeneği alan bin 600 işsizimizi de fuara davet ettik. Üniversite ve Yüksek Okul öğrencileri de iş imkânlarını görmüş olacaklar. Fuarımız 2 gün devam edecek. Uzman akademisyenlerimiz 2 gün boyunca iş arayanlarla ve öğrencilerle bilgilerini paylaşacaklar” dedi.

İŞSİZLİK ORANI 0

Törende İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya da bir konuşma yaptı. İstihdam Fuarlarının büyükşehirlerde uygulanan bir etkinlik olduğunu ifade eden Kaya; “Bakanımız talimatıyla tüm Türkiye’de bunu yaygınlaştırdık. Bu fuarda iş var sloganıyla sahaya iniyoruz. Bugün burada iyi örneklerinden birini müşahede ediyoruz. Birebir eşleştirmenin yapıldığı bir alan… İşveren standında uygun işçiyi bulabiliyor. 2017 Türkiye İş Kurumu olarak çok başarılı geçti. Milli İstihdam Seferberliği sayesinde 1 milyon 249 bin kişinin işe yerleşmesini sağladık. Bu yıl seferberlik sürüyor. İmalat ve bilişim sektörlerinde teşviklerimiz var. İnegöl bu açıdan çok şanslı… İşsizlik oranının Türkiye’de en düşük olduğu ilçelerden bir tanesi. Burada imalat var, üretim var, iş gücüne ihtiyaç var ama burada da temel sorun nitelikli elemana duyulan ihtiyaçtır. İnşallah İŞKUR olarak nitelikli elemanın yetişmesine öncülük edeceğiz” dedi.

İNEGÖL VE TÜRKİYE DOĞRU YOLDA

Kaya’nın ardından kürsüye Belediye Başkanı Alper Taban çıktı. Kasım ayında ilki gerçekleştirilen İstihdam Buluşmasının 2’ncisinin büyük bir coşkuyla gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Taban, “Ben de Kasım ayında göreve gelmiştim ve bu seferberlik ilk çalışmalarımızdan bir tanesiydi. Cumhurbaşkanımız talimatlarıyla tüm ülke sathında böyle bir hamle yapıldı ve her bölgede istihdamın artırılması ile ilgili koordinasyon sağlanarak açık kapatılmaya çalışılıyor. İnegöl’de bir istihdam sorunu yaşanmıyor ama biz istihdam fuarı yapıyoruz, bunun anlamı nedir dendiğinde şöyle düşünüyoruz; bir tarafta işverenimiz işçi arıyor, diğer tarafta çalışmak isteyen arkadaşlarımız da belli bir kitleyi oluşturuyor, bunları doğru noktada buluşturmamız lazım. Sektörlerdeki aranan nokta nedir, iş arayanların nitelikleri nedir? Bunları doğru çizgide buluşturmamız lazım. Her meslek alanındaki çalışanlarımızın niteliğinin artırılmasıyla ilgili bir hedefimiz de var. Meslek Yüksekokulumuz da bu işin içerisine dâhil oldu. Mesleğe geçiş aşamasındaki öğrencilerimiz de buradaki insan kaynaklarıyla bir araya gelerek ne tür insan kaynağına ihtiyaç olduğunu öğrenecekler, hedeflerini revize etme şansı bulacaklar. İnegöl Belediyesi olarak bu sürece katkı koymak durumundayız. İstihdam durumunda destek vermeliyiz. Bunun için İNESMEK kurslarında, Halk Eğitim kurslarında vatandaşlarımızın mesleki gelişimlerine katkı koymaya çalışıyoruz. 1. İstihdam Fuarında gördüğümüz eksikleri 2’ncisinde geliştirmeye çalıştık. İşverenlerin fikirleri bizim için çok önemliydi. Fuarın etkinliği açısından onlardan da öneriler aldık. İnegöl ve Türkiye doğru yolda. Çarklar sistemli bir şekilde dönmeye devam edecek. İnegöl ve Türkiye üretmeye devam edecek. Ülkemize en iyi katkıyı nasıl veririz, şehrimizde yaşayan insanların refahını ve standardını daha yukarı nasıl çıkarırız noktasında çalışmalar yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

BEREKETLİ VE HAREKETLİ ŞEHİR

Törende son konuşmayı Kaymakam Ali Akça yaptı. “İnegöl bir fuar şehri olma yolunda hızla ilerliyor” sözleriyle konuşmasına başlayan Akça; “Yıllardır başarıyla sürdürülen bir mobilya fuarı uygulaması vardı. Akabinde bir Tarım Fuarı hayata geçmeye başladı. Kitap Fuarları düzenleniyor ve geçtiğimiz yıl başladığımız İstihdam Fuarı var. Mesele bir işe başlamak değil, başladığınız işi sürdürülebilir kılmak ondan çok daha önemli. İnegöl gösterdiği performansla örnek bir ekonomik şehirdir. Bereketli ve hareketli şehir. Bu bereket ve hareket insanlarımıza da yansıyor. İstihdam fuarının yapılmasıyla ilgili talep bizlere genelde işverenlerimizden geliyor. İşverenlerin nitelikli iş gücü arayışı var. İşverenlerimizin bu arzusunu yerine getirmek için bu fuarları düzenlemeliyiz. Bu fuarda iş çok. Az laf çok iş, bu bereketli Cuma gününde inşallah bu fuarda işverenlerimiz arzu ettikleri işgücü taleplerini yetine getirirler, iş arayanlar da aradıkları işi bulurlar. Hayırlı ve uğurlu olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek 2. İstihdam Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri stantları gezip firmalarla ve iş aramak için fuara gelen vatandaşlarla sohbet etti. Fuarı duyup gelen vatandaşlar, kendine uygun standa giderek iş başvurusunda bulundular. Fuar katılımcılarına katılım sertifikaları da ziyaretler sırasında protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.