İMO Bursa Şubesi’nde 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı…

 İMO Bursa Şubesi’nde 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı…
22.02.2020
A+
A-

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi 16. Olağan Genel Kurulu Toplantısını Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi.

Divan Kurulu’nun seçilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel Kurul’da konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, mensubu olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğu İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin meslektaşları ve kent için çalıştığını belirterek, seçimlerde aday olan tüm meslektaşlarına başarılar diledi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, mezun olan mühendis ve mimarların iş bulmakta zorlandıklarına dikkat çekerek, üniversitelerde düzenlemeler yapılarak bu sorunun çözülmesi için çalışılması gerektiğini vurguladı. Aydın, seçimlerin ardından gelecek yönetim kuruluna da başarılar diledi.

BAŞKAN ALBAYRAK: “İMO BURSA 4 BİN 900 ÜYEYE ULAŞTI”

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak ise, Bursa’nın 1988 yılında Şubeye dönüşmesinden bugüne 4 bin 900 üyeye ulaştığını belirterek, Şube’nin hem meslek örgütünün belli bir saygınlığa ulaşmasında hem de şehrin sorunlarına çözüm üretme noktasında en önemli aktörlerden birisi olduğunu söyledi.

BAŞKAN ALBAYRAK: “TMMOB YASASI’NIN DEĞİŞMESİ GEREKLİ”

Albayrak, 6235 Sayılı TMMOB Yasası’nın 1954 yılında çıkartıldığını belirterek, “O yıllarda 10 odası ve yaklaşık 8 bin üyesi bulunan TMMOB’un 2018 yılı sonu itibariyle oda sayısı 24, üye sayısı ise 558 bin 954 olmuştur. Ancak o günün şartlarında oluşturulmuş bu yasa ile bugün mühendis ve mimarların yaşadığı problemleri çözüme kavuşturmak, ihtiyaçlarını karşılamak ve üyelerinin bu birliğin gerekliliğine inancını sürdürmek mümkün olmamaktadır” dedi.

Gerçekçi ve amaca yönelik bir başarı için yasanın değişmesi gerektiğini dile getiren Başkan Albayrak, 66 yıldır sürdürülen merkezi demokrasi anlayışının artık yerelden yönetim şekline dönüşmesinin temsil ve müdahale açısından faydalı olacağını kaydetti.

İnşaat mühendisliği mesleğinin gerekliliklerini karşılamak için 3458 sayılı Meslek Yasası’nın da değişmesi gerektiğini vurgulayan Albayrak, meslek etiğini ön planda tutarak ülke ve kent için çalışmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

İMO Bursa Şubesi Genel Kurul Toplantısı’nda daha sonra TMMOB’a bağlı oda başkanları ve temsilcileri görüşlerini dile getirdi. Genel kurul, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi üyeleri, çalışma raporu ve gündem maddeleriyle ilgili görüş ve temennilerini belirtmesiyle son buldu.

İMO Bursa Şubesi 16. Olağan Genel Kurulu Toplantısı 23 Şubat Pazar günü yapılacak seçimlerle devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.