İmamoğlu’nun ilk icraatı: Kayyumun indirdiği Atatürk portresini yerine astı

İmamoğlu’nun ilk icraatı: Kayyumun indirdiği Atatürk portresini yerine astı
27.06.2019
A+
A-

Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinden sonra makamına koyduğu ve kayyum Vali Ali Yerlikaya’nın indirdiği Atatürk portresi ait olduğu yere geri döndü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinden sonra 18 gün görevde kaldığı sürede odasına astırdığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir köylünün derdini dinlediği fotoğraf, İBB kayyumu Vali Ali Yerlikaya tarafından yerinden indirilmişti.

İmamoğlu’nun ekibi, Atatürk portresini İmamoğlu’nun belediyeye hediye ettiğini söyleyerek, portreyi almak istememişti. Ancak, Atatürk portresi makam odasından sökülüp iki görevli tarafından odadan çıkarılmıştı. İmamoğlu’nun açık ara farkla yeniden başkan seçilmesinden sonra sosyal medyada binlerce kişi o fotoğrafın yeniden yerine asılması için çağrıda bulundu. İmamoğlu’nun tekrar mazbatayı alıp, devir teslim töreninin yapılmasının ardından Atatürk portresi yerine döndü.

‘ESAS OLAN HALKTAN KOPMAMAKTIR’

Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, “Kadim dostum, başkanım, yol arkadaşım Ekrem İmamoğlu nun makamına ait olan portreyi yeniden hak ettiği yere astık. Bir daha indirilmemek üzere. İsimler değişir, esas olan olan halktan kopmamaktır…” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.