İmamoğlu’ndan Atatürk örnekli İzzetbegoviç mesajı

İmamoğlu’ndan Atatürk örnekli İzzetbegoviç mesajı
27.12.2019
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Müslüman Boşnakların lideri ve Bosna-Hersek’in eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in Saraybosna’daki anıt mezarını ziyaret etti.

İzzetbegoviç’in Bosna-Hersekliler için en önemli önder konumunda olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Buna benzer örneği de biz, kendi topraklarımızda, yine Balkanlar’ın bir çocuğunun önderliğiyle yaşadık; o da Mustafa Kemal Atatürk. O da zor koşullarda ülkemize önderlik etti, ülkemize ışık tuttu ve hala geçerli olan; ‘Yurtta barış dünyada barış’ cümlesini bize miras bıraktı. Böyle güzel liderlerin, bugünkü evlatları olarak, sizler ülkenize hizmet ediyorsunuz, bizler de ülkemize hizmet ediyoruz. Şanslıyız. Ama bu şansı daha ileriye taşımak adına da çok çok çalışmalıyız onlara layık olabilmek için” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyası sırasında Boşnak kökenli vatandaşlara verdiği sözü tuttu ve Bosna-Hersek’i ziyaret etti. Günün ilk saatlerinde Saraybosna Kanton Başbakanı Edin Forto ve kabine üyeleri ile bir araya gelen İmamoğlu, seçim döneminde sözünü verdiği ziyareti gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu belirten İmamoğlu, “Şehrimizin her deneyimini, her gücünü sizinle paylaşmaya, konuşmaya, proje üretmeye ve iş birliğini geliştirmeye hazırız. Tüm duygularımızla buradayız” dedi.

Görüşmenin ardından Kovaci Şehitliği’ne geçen İmamoğlu, halkına uluslararası arenada tanınan, bağımsız ve egemen bir devlet bırakan ve 19 Ekim 2003’te başkent Saraybosna’da vefat eden Bosna-Hersek’in kurucu lideri Aliya İzetbegoviç’in anıt mezarını ziyaret etti.

“LİDERLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

Anıta çelenk ve karanfil bırakan İmamoğlu, “Bazen çok zor koşullarda toplumlara önderlik edip, onları geleceğe hazırlayan liderler doğarlar. Bu, çoğu zaman bazı toplumlara nasip olmaz ama burada Boşnak toplumuna çok değerli bir lider, böyle bir ışık tutmuştur, geleceğe dönük bir umut vermiştir. Şu anda bence buradaki insanlar o umudun ve tuttuğu ışığın altında aydınlanarak yol yürüyorlar. Biz de bunu hissediyoruz. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. Allah, rahmet eylesin” dedi.

Dualarının İzzetbegoviç ile olduğunu kaydeden İmamoğlu, “O, bu topraklara önderlik etti. Çok zor koşullarda da olsa, işte o toplumlara önderlik eden insanlar, kuvvetli mesajlar verirler ve her şeye rağmen, dünyaya barışı ve birlikte yaşamayı işaret ederler. Buna benzer örneği de biz, kendi topraklarımızda, yine Balkanlar’ın bir çocuğunun önderliğiyle yaşadık; o da Mustafa Kemal Atatürk. O da zor koşullarda ülkemize önderlik etti, ülkemize ışık tuttu ve hala geçerli olan; ‘Yurtta barış dünyada barış’ cümlesini bize miras bıraktı. İyi ki böyle güzel liderlerin, bugünkü evlatları olarak, sizler ülkenize hizmet ediyorsunuz, bizler de ülkemize hizmet ediyoruz. Şanslıyız. Ama bu şansı daha ileriye taşımak adına da çok çok çalışmalıyız onlara layık olabilmek için” diye konuştu.

MÜZEYİ, İZZETBEGOVİÇ’İN TORUNU GEZDİRDİ

İmamoğlu, anıt mezarının ardında, şehitliğin yakınındaki Aliya İzzetbegoviç Müzesini de ziyaret etti. İmamoğlu’na anlamlı müzede, İzzetbegoviç’in torunu Nada Berberoviç Dizdareviç rehberlik etti. Dizdareviç, İmamoğlu’na dedesinden miras eserlerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

İmamoğlu, şehitlik ve müze ziyaretinin ardından Gazi Hüsrev Bey Camii’ne geçti ve Cuma namazını kıldı. Namazdan sonra Kanton Başbakanı Edin Forto ile Saraybosna sokaklarında dolaşan İmamoğlu, Bosna-Herseklilerden yoğun ilgi gördü. İmamoğlu’nu tanıyan birçok kişi, İBB Başkanı ile selamlaşıp, bol bol fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.