İmamoğlu: Ya kanal, ya İstanbul denecek pozisyondayız

İmamoğlu: Ya kanal, ya İstanbul denecek pozisyondayız
09.01.2020
A+
A-

İBB Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul konusunun kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Gerçekten ya kanal ya İstanbul denecek pozisyondayız. Şunu net ifade edeyim, Kanal İstanbul bizim için asla siyasi bir mesele de değildir” dedi. İmamoğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Kanal İstanbul’la ilgili ikna edebileceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HaberTürk’te Türkiye’nin Nabzı programına konuk oldu.

Başkan İmamoğlu, Kanal İstanbul konusunun kendileri için önemli olduğunu belirtti. İmamoğlu, Kanal İstanbul’un siyasi bir mesele olmadığını söyleyerek, “Gerçekten ya kanal ya İstanbul denecek pozisyondayız. Şunu net ifade edeyim, Kanal İstanbul bizim için asla siyasi bir mesele de değildir. Dolayısıyla İstanbul için bu hususta tümüyle hukuka dayalı bir şekilde en son noktasına kadar mücadelemizi vereceğimizi, halkımızın da yoğun şekilde eşlik edeceğini, itirazlar, mahkemeler, hukukçuların önderliğinde yapacağımızı söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME TALEP ETTİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talep ettiğini belirten İmamoğlu, ” Ben talep ettim. Whatsapp grupları iyi niyet, temenni, bayram kutlamalarına döner. Bu iş whatsapp grubu meselesi değil. Niye ikna edeceğimi söyleyeyim. Cumhurbaşkanının meseleleri çok büyük. Bugün Rusya Devlet Başkanı burada. Bugün bir süreç başladı. Dün yanı başımızda bir çatışma meselesi var. Böyle bir durumda sayın Cumhurbaşkanının doğru bilgilerle donatılabileceğine ilişkin Kanal ile ilgili endişelerim var. Ne dedi sayın Cumhurbaşkanı seçimde ‘İstanbul’un 40-50 yıllık su sorununu çözdüm’ dedi. Biz hiç cevap vermedik. Bilgim yoktu şimdi. Memnun da olduk. Arıtma tesisine gittiğimde geçmişte yapılanlara teşekkür ediyorum. Sayın Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyorum. Bütün bunlar 40-50 yıl çözdüm dediği meselede kuraklığın ardından sayın Cumhurbaşkanı ‘Bak İstanbul susuz kalacak’ dedi. Olaya kilitlendik, mecbur kaldık” dedi.

“CUMHURBAŞKANINI İKNA EDERİM”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine fırsat vermesi konusunda ikna edebileceğini ifade ederek, “2016’da açılacak denilen Melen Barajı, 2020’de açılmadı. Buraya ek bir ihale yapılmak zorunda. Bu uyarıyı yaptıktan sonra ödeneği çıkmadı. Biz tekrar televizyondan uyarı yaptık. İktidara yakın gazetede haber çıktı, sayın Cumhurbaşkanı ödeneğin çıkması konusunda talimat verdi diye. Ben ikna ettim. Aynı şekilde ikna ederim, bana fırsatı versin. Eğer size oradan yaklaşım, cevap hatta bazen küçümseyerek cevaplar verilince, çok afedersiniz ben de gayet saygılı, teknik, bilimsel cevaplar veriyorum. Ben dedim diye İstanbul’un hayati meselesine karşı çıkılır mı? Sayın Cumhurbaşkanı dedi diye evet de denilemez” ifadelerini kullandı.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.