İmamoğlu: İstanbul, ‘milyonlarca insanım ‘işsiz’ diyorsa, Anadolu yandı demektir

İmamoğlu: İstanbul, ‘milyonlarca insanım ‘işsiz’ diyorsa, Anadolu yandı demektir
31.01.2020
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediyesi ziyaretinin ardından ilçede saha incelemelerinde bulundu. İzzetpaşa’da faaliyete geçecek olan Bölgesel İstihdam Ofisi’ni gezen İmamoğlu, “Şu an yaşanan en canlı sorun işsizlik; nereye gidersek gidelim. Erzurum’da dün birkaç saat esnaf gezdim. Erzurum’daki 100 insanın 70’i, iş soruyor bana. İBB Başkanı’na oradaki insan, işsizlik derdini anlatıyor. İstanbul, ‘Milyonlarca insanım işsiz’ diyorsa, Anadolu yandı demektir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye’ne yaptığı ziyaret ve aldığı sunumun ardından saha incelemelerinde bulundu. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in de eşlik ettiği İmamoğlu’nun ilk durağı, İBB’nin İzettepaşa’da açtığı Bölgesel İstihdam Ofisi oldu. Çalışanlarla tanışan ve selamlaşan İmamoğlu, İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri Genel Koordinatörü Dr. Ali Doğanay’dan bilgiler aldı.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili İmamoğlu’nu bilgilendiren Doğanay, “Bireysel ve online olarak başvuracak vatandaşlarımızın işletmelerle bir araya gelmesini sağlayacak bir düzenleme gerçekleştirdik. Şu anda burayla beraber 3 tane ofisimiz, Pazartesi gününden itibaren hayata geçmiş olacak Küçükçekmece ve Kartal’la beraber. Şu ana kadar, Küçükçekmece ve diğer ofislerimizde 14 bin 500’e yakın başvuru aldık. Bunların 6 bin 500’ünün yönlendirmesini yaptık. 2 bin 413 kişiyi de fiilen istihdam etmiş durumdayız. Bu sayıyı, istihdam ofislerimizin açılmasıyla birlikte artıracağız” dedi.

“İNSANLARA TAAHHÜTLERİMİZ VAR”

“Burada bizim İSMEK süreçlerimiz önemli” diyen İmamoğlu ise, “Nitelikli eleman yetiştirme konusundaki işimiz önemli. Orayı geliştirin. Bir de tabi mümkün olduğu kadar kendinizi duyurun. Bu iletişimi kuvvetlendirin. Zaten çağın gereği ama yine de yüz yüze iletişim çok değerli olabiliyor. O yönünü bir usulle önemseyin. Sayımızı artıracağız. Bize iş başvurusu olan insanlar var. Onları da istihdam ofislerine yönlendirmeyi ve bilgilendirmeyi de başlatın. İBB’ye başvurdu; tamam. İhtiyaç oldukça irtibat kuracağız; tamam. Orada liyakate dayalı, eşitlikçi bir sistemle işe alma metodumuz var. Ama burada da böyle bir imkan var. ‘Gelin, bunu değerlendirin’ noktasında ona mutlak bir davet, bilgilendirme gönderin. Özellikle bu 3 noktanın harekete geçmesini bekledim. Buralar tanıtıldıktan sonra, kariyer birimimizin köprü olduğu, işverenle iş gücünü buluşturduğu kimliği tam elde ettikten sonra ben, hemen hemen her hafta sizden bir rapor istiyorum. Bunu takip etmek istiyorum. Çünkü insanlara taahhütlerimiz var” şeklinde konuştu.

“EN CANLI SORUN İŞSİZLİK”

İmamoğlu, şu an yaşanan en canlı sorunun işsizlik olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Erzurum’da dün birkaç saat esnaf gezdim. Erzurum’daki 100 insanın 70’i, iş soruyor bana. İBB Başkanı’na oradaki insan, işsizlik derdini anlatıyor. İstanbul, ‘Milyonlarca insanım işsiz’ diyorsa, Anadolu yandı demektir. O bakımdan burada sağladığımız şey, en azından hazır bir talep varken, doğru iş gücüyle buluşmasını sağlamak. Bunu yaptık mı, en azından belli bir kesimin yüreğine su serpmiş oluruz. Bu, işsizlik sorununu çözecek değil ama en azından hazır olan iş gücüyle buluşturduk mu bu önemli bir hizmet. Esas konumuz bunlar” ifadelerini kullandı. İmamoğlu ve Keskin, istihdam ofisinin ardından Şişli-Feriköy Kent Parkı inşaatında da incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.