İmamoğlu, İBB Atlı Zabıta Birimi ile buluştu

İmamoğlu, İBB Atlı Zabıta Birimi ile buluştu
01.09.2020
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 194. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlayan İBB zabıtasının temsilcilerini, Florya’daki Başkanlık Konutu’nda ağırladı. İmamoğlu, Taksim’de görücüye çıkan Atlı Zabıta Birimi personeli ile de tanıştı. Atlardan birini şekerle besleyen İmamoğlu, “İstanbul’a da böyle bir simge yakışır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kurum tarihinin ilk “Atlı Zabıta Birimi”ni kurdu. Taksim’de görücüye çıkan Atlı Zabıta Birimi personeli, Zabıta Teşkilatının 194. Kuruluş Yıldönümü Haftası etkinlikleri kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tanıştı. Florya’daki Başkanlık Konutu önünde gerçekleştirilen etkinlikte bir atı sembolik olarak şekerle besleyen İmamoğlu, “Zabıta bizim için çok değerli. Her zaman söylerim; belediyemizin üniforması. İnsanlar, belediyeyi zabıtayla tanıyor. Onun için simgesel bir göreviniz var. Her hareketi belediyeyi bağlayan bir süreç. Bu bakımdan, önemli bir kurumumuzun, önemli bir birimi. Türkiye’miz adına da inşallah yüzyıllar boyu hem yerel yönetime hem yerel demokrasiye en üstün hizmetleri yapacağınızdan kuşkum yok. Başarılar diliyorum bütün arkadaşlarımıza” dedi. Zabıta personelinin İmamoğlu’na karşılığı, “Güveninize layık olacağız Başkan’ım” sözleri oldu.

YAZICI: “ATLARIMIZ ADALAR’DAN”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı da duygularını, “Atlarımız Adalar’dan. Külkedisi Masalı bu; faytondaki halinden şu haline evrilmesi kolay olmadı. Herkesin emeği var” sözleriyle dile getirdi. Yazıcı, İmamoğlu’nun, “Biraz simgesel bir durumdayız yani. İlk defa atlı zabıtamız var. Belki tarihinin ilk zamanlarında olabilir de” sözlerine, “Biz, ilk olduğunu düşünüyoruz. Resmi olarak Atlı Zabıta’nın kurucu Belediye Başkanı olarak bir belge hazırladık” şeklinde karşılık verdi.

İMAMOĞLU: “ATLARIMIZIN ŞEKİLLENMESİ GÜZEL”

İmamoğlu, Yazıcı ve Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy ile bir grup zabıta memurunu makam odasında ağırladı. Dünyanın farklı yerlerinde turizm zabıtası olarak atlı birliklerin görev yaptığı şehirler olduğunu aktaran İmamoğlu, “Güvenlik kuvvetleri olarak da yapıyorlar. Bizim de böyle bir birimimiz olmasını konuştuk. İnşallah kazasız, sıkıntısız, sevimli bir hizmete dönüşür, sayısı artar. İstanbul’a da böyle bir simge yakışır. Murat Bey güzel tarifledi; ‘Kül Kedisi hikayesi’ gibi. Yokluktan, birden şehrin varlığına ortak olmak gibi atlarımızın şekillenmesi güzel” diye konuştu. İmamoğlu, Atlı Zabıta Birimi’nin kurucu Belediye Başkanı olduğuna dair belgeyi imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.