İmamoğlu, cami logolu İBB ambleminin kaldırılması için talimat verdi

İmamoğlu, cami logolu İBB ambleminin kaldırılması için talimat verdi
19.04.2019
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, logar kapaklarının üzerinde bulunan cami logolu İBB ambleminin kaldırılması konusunda talimat verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi logosunda bulunan cami figürünün logar kapaklarının üzerinde olmasından dolayı Başkan Ekrem İmamoğlu’ndan derhal kaldırın talimatı geldiği öğrenildi. Gazeteci Hamza Kabasakal, İmamoğlu’nun talimatını twitter hesabından böyle duyurdu.

Kabasakal daha sonra yaptığı yazılı açıklama da ise şunları söyledi.

“Malumunuz İstanbul Büyükşehir Belediyesinin logosunda cami ve minare figürleri bulunmaktadır. İstanbul Belediyesinin simgesi olan bu logoda cami ve minare figürlerinin bulunması, İstanbul’un tam manasıyla bir müslüman şehri olduğunu özetler nitelikte ve biz bu logodan çok memnunuz. Lakin bu logonun bulunduğu logar kapaklarının üzerinden maalesef her gün milyonlarca kişi geçiyor.

Cami ve minare figürlerinin olduğu bu güzel logonun bu şekilde ayaklar altında kalması edebe uygun olmuyor. Logo olmadan sadece İBB yazısının bulunduğu logar kapakları daha münasip olacaktı. AKP döneminde bu iş hafife alındı, koca İstanbul’daki bütün logar kapakları değiştirmekle biter mi diye düşünüldü.

Ecdadımız Osman Gazi’nin Kuran-ı Kerim bulunan çadırda ayaklarını uzatıp uyumayı edebe aykırı görerek bütün gece oturup sabaha kadar Kuran-ı Kerim okumasını unutmamalı. Bu edebin Osmanlıyı altı asırlık bir çınar yaptığını akıldan çıkarmamalıdır. Şah-ı Nakşibend hazretleri de buyuruyorlar ki “Bizim yolumuzun başı edeb, ortası edeb, sonu yine edebdir.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelir gelmez, ‘logar kapaklarında bulunan cami figürlerinin kaldırılması’ ile ilgili verdiği talimat bizleri mutlu etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

  1. Cengiz KILIÇ dedi ki:

    Değiştirmek yerine taşlama yaparak silsinler…Bedavaya gelir…

    1. Hs dedi ki:

      Umarım sizin mezarınızı da bir taşlayan olur…

      1. Nur dedi ki:

        Her şeyi kinayeli anlıyorsunuz, taşlama neymiş aç oku , öyle yaz , özür dilemeyi de unutma .

  2. Hakan dedi ki:

    Önerim hepsinin değişmesi maliyetli olur logar kapaklarının siprel taşla yaşlanması daha az maliyeti olur buda ekonomize zarara uğratmaz benimki bir oneri

    1. Rıdvan dedi ki:

      Kardeş bunu buraya değil imamoğlunun twitinin altına yazıcan.

      1. Rıdvan dedi ki:

        e malum imamoğlu reklam yapıcağı için direk kaldırmaları için talimat verdim yazdırmış, sildirebilirde bilemeyiz..

  3. taho dedi ki:

    bunlari alet edip lutfen bi icraat yapiomus gibi gorunmeyin.logar kapaklari uzerine sadece ibb yazip cami logosunu koyma.yeno bi kalip ile isi hallettmek kay.amac bu ise.amac bildigimiz gibi ideolojik ise ilk dakikadan ayiplara adim attiniz.karar dizin .bizim kararimiz belli

  4. Mehmet Ünal dedi ki:

    İstanbul’daki camileri toptan kapatsın. İstanbullular yakışır. Hatta belediye başörtülü kimseyi almasın. İstanbulluya daha ne veriyim abi.

  5. derya dedi ki:

    bu nasıl başlık? bizim gibi tembel bir milletin haberi ilk okuduğundaki izlenimi şu olacak: “chp’nin cami logosuna bile tahammülü yok!” bunu kasıtlı yapıyorsunuz! haber başlığında “logar” ayrıntısı verin!!!

  6. Erdem şentürk dedi ki:

    Bence istanbul un kogosunun da değişmesi boğaziçi köprüsü olması lazım istanbul turizm şehri olmalı logosu herkeze hitap etmeli inançları karıştırmamlı inançlar kişinin kendi maneviyatıdır simge olmamalı bence ayrıca her meshepten bir çok etnik kökende oluşan bir milletiz biz

  7. Rana Rr dedi ki:

    Turisiler Boğaziçi köprüsünü mü geziyorum çok merak ediyorum Eyüp Sultan Süleymaniye Fatih Camii turistle dolup taşarken bu nasıl saçma bi zihniyet. Sizin amacınız belli çenenizi yorup açık görüşlü ayakları yapmanıza gerek yok.

  8. sevret dedi ki:

    minareleer bu münafıklara batıyor.buda bahane.komple logoyu kaldıracaklar.ilk içraat da tv den kaldırma oldu.suç bunda degil buna oy veren müslümanlarda .allah istanbulu bildigi gibi yapa

  9. Akpartili dedi ki:

    bozuk saat bile günde iki kere doğru gösterirmiş adam doğru düşünmüş bende yıllardır üzerine basmadan yolumu değiştiriyorum.