İktidara yakın medyada büyük kriz…

İktidara yakın medyada büyük kriz…
16.08.2019
A+
A-

Hükümete yakın TürkMedya’nın geniş çaplı küçülmeye gittiği iddia edildi. Medya grubu bünyesindeki 24 TV’nin kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtilirken, İBB’den gelen 10 milyon liralık reklam gelirinin kesilmesinin etkili olduğu öğrenildi.

Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV’yi bünyesinde bulunduran TürkMedya’da dün itibariyle geniş çaplı tenkisat başladı.

Medya grubu bünyesindeki 24 TV’nin yüzde 40 küçülmeye gideceği söylentileri kulislerde konuşuluyor.

Medyaradar’da yer alan habere göre, dün akşam saatlerinde “Analiz-Sentez” programının sunucusu Zeliha Saraç ve “Uyandırma Servisi” programının sunucusu Ersoy Dede’nin görevine son verildi. 24 TV bugün de gece editörü Muhammet Özcan, Gece Moderatörü Serkan Bayan ve şef yönetmen Murat Karahan’ın da işten çıkarıldığı öğrenildi.

İşten çıkarmaların Akşam, Güneş ve Star gazetelerine de yansıması bekleniyor. 24 TV’nin kapanma kriziyle karşı karşıya olduğu da iddialar arasında.

İddialara göre TürkMedya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden her ay reklam geliri adı altında 10 milyon lira bütçe alıyordu. AKP’nin belediyeyi kaybetmesi ve göreve Ekrem İmamoğlu’nun gelmesiyle bu bütçe kesildi ve TürkMedya mali sıkıntı yaşamaya başladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.