‘İki AK Parti milletvekili Davutoğlu’nun partisine geçecek’ iddiası

‘İki AK Parti milletvekili Davutoğlu’nun partisine geçecek’ iddiası
17.12.2019
A+
A-

İktidar partisinde yeni oluşumlara yönelik hamleler üzerinde çalışılırken, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’ne önümüzdeki günlerde AKP’den iki milletvekilinin geçeceği iddia edildi.

İktidar partisinde yeni oluşumlara karşı hamleler ve Cumhur İttifakı’nı genişletme formülleri üzerinde çalışılırken, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibi ile birlikte AKP’den istifa etmesinin ardından başlattığı yeni parti çalışmalarını tamamlayarak kurduğu ve geçtiğimiz günlerde kamuoyuna ilan ettiği Gelecek Partisi’ne iki milletvekilinin katılacağı öne sürüldü.

Davutoğlu’nun genel başkanlığını üstlendiği Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında yer alan eski AKP’li bir isim, “Parti kurma hazırlıklarımızı başlattığımızdan beri AK Parti’deki bazı milletvekilleri ile temas halindeyiz. Partiyi kurduktan sonra da, arasında milletvekillerinin, MKYK üyelerinin de olduğu bir çok AK Partili isimden olumlu dönüşler aldık. Her ne kadar sayın Cumhurbaşkanımız bize karşı sert bir tutum içerisinde olsa da, AK Parti’de bize ılımlı şekilde bakan çok isim var” dedi.

“İKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ PARTİMİZE KATILACAK”

Eski AKP milletvekili sözlerini şu şekilde sürdürdü; “AK Parti’de gidişattan rahatsız olanlar, bize desteğini belirtenlerden çok daha fazla. Parti içerisinden bize verilen desteğin daha artacağını düşünüyoruz. Baştan beri bize yakın duran milletvekilleri var. Önümüzdeki süreçte temas halinde olduğumuz iki AK Parti milletvekili partimize katılacaklar.” dedi.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.