İYİ Parti Bursa Milletvekili Erozan’dan 16 ilçe başkanına sert tepki: Ben postacı değilim!

07.09.2018
A+
A-

İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Bursa’da bir gazetede yayınlanan köşe yazısında,  ilçe başkanlarının, il başkanının kim olacağı ile ilgili mutabakata vardığı ve belirlenen ismin kendisine ve İsmail Tatlıoğlu’na bildirildiği iddiaları üzerine sert bir açıklama yaptı.

Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, İYİ Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı’nda yaptığı toplantıda, parti başkanlık divanınca alınan 81 ilin il başkanı ve yönetim kurullarının yerel seçimlere daha iyi hazırlanabilmek için istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı alındığını belirterek, bu karar doğrultusunda Bursa İl Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin istifalarını bildirdiğini aktardı.

Erozan yaptığı açıklamada, yeni il başkanı atamasının belirli kurallar ve parti tüzüğü çerçevesinde yapılacağını ifade ederek ‘’Burası Kanarya Sevenler Derneği değildir. Kaldı ki Kanarya Sevenler Derneği’nin bile bir tüzüğü vardır’’ dedi.

‘İL BAŞKANI İÇİN TARAF DEĞİLİM’

Bursa Yeni Dönem Gazetesi’nde Yüksel Baysal’ın önceki gün köşesinde yer verdiği; ilçe başkanlarının il başkanlığı için bir isim üzerinde mutabakat sağladıkları iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Ahmet Erozan, ilçe başkanlarının kendisine gelerek bu durumu aktardıklarını söyledi.

Erozan şunları söyledi: ‘’Benim il başkanlığı ile ilgili hiçbir zaman şu arkadaşım daha iyi, bu arkadaşımın olmasını tercih ederim noktasında bir yaklaşımım olmadı. Bu konuda sonuna kadar da bir şey söylemem. Niye bunu söylüyorum. Normalde bu yukarıdan aşağı değil, aşağıdan yukarı olması gerekir diye düşünüyorum. Ben bu arkadaşlarıma şunları söyledim. Hatta şu cümleyi kullandım, dedim ki; ‘’Ben ve İsmail Tatlıoğlu, sizin sırtınızda ayakta duruyoruz. Sizler de ilçe başkanları olarak tabanınızın sırtında duruyorsunuz. Dolayısıyla ne yapıyorsanız, bunu teşkilatlar içerisinde bilgilendirerek, konuşarak yapın.’’

Bun uygulamanın bazı ilçe başkanlarınca yapıldığını, bazılarınca da yapılmadığını ifade eden Milletvekili Erozan, ‘’Yapmayan ilçe başkanları, bunun sonuçlarında kendilerini belki zorlayacak bir ortama sokacaklar. Her birimizin bu süreçte bir paydaş olarak fikrimizi belirtmemiz lazım. Bunun rahatsızlığın kaynağı, gazetedeki o köşe yazısı. Maalesef bu haberin yüzde 90’ı da doğru. Habere göre; ‘ilçe başkanları olarak biz bir mutabakat sağladık. İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Erozan’a da adını verdik. Onlar da postacı…’ Ben genel başkan yardımcısıyım. Nasıl postacılık yapacağımı bilmiyorum. O ismi posta içerisinde götüreceğiz Koray Bey’le, sayın Genel Başkana… Onlara noterlik mi yaptıracağız’’ dedi.

‘PARTİ VE KİŞİLER HEDEFLENMİŞ’

Bu yaklaşımın düşünülmeden yapıldığını belirten Erozan şunları söyledi: ‘’Bu mu yani… Tarif edilen süreç bu ama orada. Bu iş iki milletvekilinin sırtından yapılmaya çalışılmış. Bu haberin kaynağını, iyiniyetle olabilir, bu derinliği düşünememiş olabilir. Ama partimizin kötülüğünü hedefleyen, kişilerin kötülüğünü hedefleyen muzır faaliyetler kategorisinde olabilir.’’

Milletvekili Erozan, geçtiğimiz hafta OLAY Gazetesi Köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesinde ‘’Ahmet Erozan ilçeleri arayıp sordu: İl Başkanı kim olsun?’’ başlığı ile yayınlanan iddialara da değinerek, ‘’ Bu konuda Ahmet Emin Yılmaz’ı arayarak bunun doğru olmadığını ve il başkanlığı konusunda taraf olmadığımı, bu konuda kimseyle istişare yapmadığımı aktardım. Kendisi bana teşekkür etti, ancak bu konuda tekzip yayınlamadı’’ dedi.

‘BEN HER SORUYA AÇIĞIM’

Burada tüm gazetecilerin haber kaynaklarına saygı duyduğunu ve sorgulamadığını da sözlerine ekleyen Milletvekili Ahmet Erozan, ‘’Benim sizlerden tek istirhamım, bunun İsmail Tatlıoğlu için de geçerli olduğunu varsayıyorum, bizim adımızın anıldığı yerlerde ‘Ahmet Bey böyle söylemiş’ dendiğinde aklınız yatmıyorsa, lütfen bizi telefonla arayın. Bu arada gazetecilerin de benim hakkımda bir yazı yazıyorsa beni aramasını, fikrimi almasını beklemek en doğal hakkım. Ben her soruya açığım. Böyle çalkantılı bir süreçten geçerken, lütfen doğru ve gerçekleri konuşalım, yazalım’’ ifadelerini kullandı.

Toplantıda son olarak Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile il başkan atamalarını görüştüklerini aktaran Erozan, Aydın’ın kendisine ‘’81 ilden tüm istifalar geldikten sonra atamaları yapacağız, bir sayfayı kapatmadan öbür sayfayı açmayacağız’’ dediğini aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.