İçişleri Bakanı Soylu’dan saldırı açıklaması: 9 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Soylu’dan saldırı açıklaması: 9 kişi gözaltına alındı
22.04.2019
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin ardından en çok eleştirilen isimlerin başında gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basın toplantısı düzenledi.

Cumartesi günü Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı için (26) memleketi Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu mahallesinde dün öğle namazını müteakip tören düzenlenmiş, törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunulmuştu.

CHP başta olmak üzere kamuoyu yeterli önlemi almadığı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki göstermiş ve onu istifaya davet etmişti.

Soylu dünkü yazılı açıklamasının ardından ilk kez kameralar karşısına geçti.

“9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

Cenaze töreni için aldıkları güvenlik önlemlerini anlatan Soylu “Saldırıyı tasvip etmemiz mümkün değildir. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. 8 kişiyle birlikte saldırıyı gerçekleştiren şehit yakını da gözaltına alınmıştır. 9 kişi gözaltına alınmıştır.” dedi.

Soylu, gözaltına alınanların tamamının Akkuzulu köyü sakini olduğunu söyledi.

Kamera görüntülerinin incelendiğini belirten Soylu, provokasyon iddiaları için ise “Herhangi bir bulguya, kişiye, kişilere rastlamadık” dedi. Soylu saldırıyı gerçekleştirenlerin şehidin yakınları olduğunu belirtti.

(medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.