İBB’den ‘cerrahi maske alımı’na ilişkin açıklama

İBB’den ‘cerrahi maske alımı’na ilişkin açıklama
04.06.2020
A+
A-

İBB, taban fiyatı 1 TL olarak belirlenen cerrahi maskeler için 2,89 TL ödendiği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Maskelerle ilgili yaratılmak istenen gündemin iyi niyetli olmadığı belirtilen açıklamada, “Alınan maskeler 12 saat dayanıklıdır. Diğer maskelerden farklı olarak sıvı geçirmezdir. Koruma özelliği daha yüksektir” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İETT için açılan ihaleye 100 bin adet cerrahi maske satın aldı. Ancak yapılan ihalede CHP’li Hülya Sarıgöl’ün firmasına tavan fiyatı 1 TL olarak belirlenen maskeler için 2,89 TL ödendiği iddia edildi.

İBB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ŞOFÖRLERİMİZİN SALGIN GÜNLERİNDE SAĞLIĞINI KORUMAK GÖREVDİR.

İETT şoförleri için pandemi döneminde satın alınan maskelerle ilgili yaratılmak istenen gündem, zorlama, amacı görmezden gelen, iyi niyetli olmayan iddialardır. Salgın döneminde en zor görevi yapan meslek grupları arasında yer alan İETT şoförlerinin sağlığını korumak İBB’nin de iştiraki İETT’nin de en öncelikli görevidir.

Bugün, bazı sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde, İETT’nin Mayıs ayında satın aldığı maskelerle ilgili bazı haber, değerlendirme ve iddialar yer almıştır. İBB olarak öncelikle belirtmek isteriz ki salgın döneminde en zor görev yapan meslek grupları arasında İETT şoförleri de başta gelmekte. Bu çalışma arkadaşlarımızın sağlıklarını, her dönem olduğu gibi pandeminin en yaygın olduğu süreçte de korumak gerekiyor. Bu nedenle, İETT şoförlerinin kullanması amacıyla 100 bin özel nitelikli maske satın alması yoluna gidilmiştir. Satın alma işlemi salgın nedeniyle mevzuatın izin verdiği şekilde doğrudan alım yöntemi ile gerçekleştirilmiştir.

Alınan maskeler 12 saat dayanıklıdır. Diğer maskelerden farklı olarak sıvı geçirmezdir. Hastalığın sıvı teması ile yayılma ihtimali yüksek olduğundan böylesi maskelerin tercih edilmesi İETT şoförlerinin sağlığı için en doğru karardır. Ayrıca bu maskeler elle iplik dikişi değil makine marifetiyle ultrasonik şerit dikişlidir. Yine kulakta bir rahatsızlık yaratmaması için halkaları şerit esneklik taşımaktadır. Koruma özelliğinin daha yüksek olması için diğerlerinden daha büyük ebatlı maskeler tercih edilmesi yoluna da gidilmiştir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.