İBB kazandı: Ensar ve TÜRGEV’e kötü haber!

İBB kazandı: Ensar ve TÜRGEV’e kötü haber!
01.11.2019
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla yapılan protokol anlaşmaları iptal edilen Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi vakıfların açtığı iptal davasında karar çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla, Ağustos ayında bazı vakıflarla yapılan protokoller iptal edildi. İptal edilen vakıflar arasında Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi yönetiminde Erdoğan ailesinden kişilerin bulunduğu AKP’ye yakın vakıflar vardı. İBB yaptığı açıklamada; protokolleri iptal edilen vakıflara İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığını duyurmuştu.

TÜRGEV’İN BAŞVURUSU REDDETTİ

Yeniçağ’da yer alan habere göre; Ensar ve TÜRGEV, İBB’nin protokolleri iptal etmesini mahkemeye taşıdı. TÜRGEV, dava dilekçesinde protokollerin iptal edilmesinin hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu, İBB’nin yaptığı işleminin durdurulmasını istedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi verdiği kararda kendisinin görevsiz olduğunu belirterek TÜRGEV’in açtığı davayı reddetti.

ENSAR DA KAYBETTİ

İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Ensar Vakfı’nın açtığı davayı da karara bağladı. Mahkeme oybirliğiyle verdiği kararda Ensar Vakfı’nın da açtığı davayı reddetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.