İBB çalışanlarından Saraçhane’de ‘Ekrem İmamoğlu karşıtı’ miting…

İBB çalışanlarından Saraçhane’de ‘Ekrem İmamoğlu karşıtı’ miting…
12.06.2019
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binası bugün tarihi bir güne tanıklık etti. Siyasi tarihimizde ilk kez, belediye işçileri, belediye başkan adaylarından birisini protesto etmek için bir araya geldi. İBB çalışanları adına yapılan açıklamada “İstanbulumuz için yıllardır kaynakları etkin ve verimli kullanarak yapılan yüzlerce hizmet ve faaliyeti bir algı operasyonu ile ‘israf’ kavramına sıkıştırma ‘insafsızlığı’ gösterenleri kınıyoruz” denildi. Grup adına açıklamayı ünlü trafik uzmanı İBB çalışanı Murat Kazanasmaz yaptı…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları Saraçhane’deki belediye binası önünde “Ekrem İmamoğlu karşıtı” miting düzenledi.

Mitingin duyurusu İBB’nin basın bürosundan “İBB çalışanları çağrıda bulunacak” başlıklı ‘resmi’ açıklama ile yapıldı. Duyuruda “İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları, İstanbullulara hizmet etmek vaadiyle yola çıkanları, iftira, karalama, çarpıtma ve yalanları terk ederek, hizmet belediyeciliğinin kurumsallaştığı İBB’yi yıpratmaktan, İstanbulluya hizmet eden binlerce İBB emekçisini iftiralarla toplum nezdinde küçük düşürmekten vazgeçmeye davet edecek” denildi. Eylem İBB canlı yayınlandı.

İBB binası önünde toplanan çalışanlar adına açıklama yapan İBB Trafik Radyosu Koordinatörü Murat Kazanasmaz sözlerine “Son günlerde yaşananlar hakkında binlerce İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı adına çağrıda bulunmak üzere karşınızda bulunuyoruz” diyerek başladı. Kazanasmaz, İstanbul’a severek hizmet ettiklerini belirterek “Fakat içinden geçmekte olduğumuz süreçte, hizmetlerimiz ve emeğimizin organize biçimde yıpratılmaya çalışıldığını üzülerek görüyoruz. Gözbebeğimiz İstanbul ve çok değerli İstanbullular için birbirinden farklı yüzlerce alanda değer, proje, istihdam ve hizmet üretmekteyiz. Fakat bazı faaliyetler ve hizmetler, denetlenebilen milyonlarca işlem arasından bağlamından koparılarak, çarpıtılarak iftiraya dönüştürülmekte ve binlerce İBB çalışanı söylemlerin aksine emekleri hiçe sayılarak hedef gösterilmektedir” dedi.

KAYNAĞI BELİRSİZ, DAYANAKSIZ…

Kazanasmaz, günlerdir kaynağı belirsiz, dayanaksız, tek bir hedefe yönelik, sadece iftiradan ibaret olan haber, köşe yazısı ve sosyal medya paylaşımları yapıldığını savunarak “Bu art niyetle üretilen haber ile İBB’nin 15 milyonu aşkın İstanbullu için yıllardır kanun ve hukuk çerçevesin de yapılan çok kıymetli hizmet ve faaliyetleri, bilinçli ve sistematik olarak değersizleştirilmeye çalışılmaktadır” diye konuştu.

İSRAF ALGI OPERASYONU

İstanbul için ideolojilerden, günübirlik çıkarlardan çok daha ötede, kutsal bir görev bilinciyle ve aşkla çalıştıklarını söyleyen Kazanasmaz şöyle devam etti:

“Bu bağlamda gündeme getirilen ve gerçeği yansıtmayan iddiaların, emeğimizi ve İstanbul’a hizmet etme motivasyonumuzu hedef aldığını düşünmekteyiz. Şu bilinmelidir ki; bir dünya markası olan İBB, ideolojik kavgalara ve kişisel makam hırslarına malzeme edilmeyecek kadar köklü ve değerlidir. Bu nedenle 131 ülkeden daha büyük olan İstanbulumuz için yıllardır kaynakları etkin ve verimli kullanarak yapılan yüzlerce hizmet ve faaliyeti bir algı operasyonu ile ‘israf’ kavramına sıkıştırma ‘insafsızlığı’ gösterenleri kınıyoruz. İstanbullulara hizmet etmek vaadiyle yola çıkanları, iftira, karalama, çarpıtma ve yalanları terk ederek, hizmet belediyeciliğinin kurumsallaştığı İBB’yi yıpratmaktan, İstanbulluya hizmet eden binlerce İBB emekçisini iftiralarla toplum nezdinde küçük düşürmekten vazgeçmeye davet ediyoruz.”

Açıklamanın ardından İBB çalışanları alkışlı eylem yaptı. Eyleme, bir çok birim ve şirketin çalışanlarının yanı sıra avukatlar ve bir imam da katıldı.

(Sözcü)

YORUMLAR

  1. Meryemana dedi ki:

    Memur kadrosunda olanlara kimse dokunamaz.. Namusu Ile isini yapan sozlesmelilerden birine dokunmak Imamoglu nun dunya gorusune ve ahlak anlayidina aykiri.. Bunlar bankamatikci, Tek Adama ‘ve talancilara hizmet eden tetikciler.. dertleri Imamoglu degil.. dertleri talancilar talana devam etsin bunlarda isinden olmasin…

  2. Ali Narçın dedi ki:

    Bilgisayarları çökertmek için virus örgütleri var.İnsan beynini çökertmeye çalışanların da beyne virüs bulaştırdıklarını görmekteyiz.İftiranın,yalaňı n ve hırsıžların olduğu yerde suç ortağı bulmak artik ülkede zor değil.Devleti yönetenler Ekrem İnamoğlu’nu yıpratmak için entrikalar çevirdiklerini bil8yoruz.Demekki imamoğlu bunların tümünü çok korkutmuştur..hersey çok güzel olacak….emin olun.

  3. Meryemana dedi ki:

    IBB talanin tetikcikeri.. aslinda istemediklerinin, uzerine basip gectiklerinin, hakkini yedikleri 16 Milyon Istanbul lu.. Tabiki imamoglunu istemezler.. https://www.facebook.com/groups/herseycokguzelolacak34/permalink/452870535303228/

  4. misafir dedi ki:

    bu tür açıklamalar toplantılar için validen emniyetmüdürlüğünden ve yetkililerden izinlar alınması gerekir izinsiz toplantı yapan akape karşıtı kişi ve topluluklara şiddet uygulayanlar gaz sıkanlar bu toplantıya neden izin verdiler..imamoğlunun yasal izinleri alınmış konuşmasını fazla uzatmasın müdahale ederiz tehditi ile sonlandırmaya çalışanlar bu toplantı ve konuşmalara neden izin veriyor..kimler tarafından organize ediliyor akape tarafından atanan kayyum bu toplantıların arkasındaki gizli provakatör mü..

  5. Yusuf Demir dedi ki:

    Bütün kadroları yandaşlara vermişler. Bunlara emekci gözü ile bakmıyorum. Emekciler, kimsenin adamı olmaz, onlar, kendileri adamdır.

  6. Suat dedi ki:

    24 Haziran’da sabahı bu açıklananın tam tersini söyleyeceklerdir. Kısacası sayın Ekrem İmamoğlu’nu hedef gösteren ama gevelen, sözde mağdur ayağına yatan, bu personelden hesap sormak hakkı sanırım şart olmuştur.
    Çıkarlarınıza mı dokunuldu?

  7. Kemal dedi ki:

    Sırf rantiniz kesilmesin diye yapilmis bir aciklama sanane sen işcisin kimgelirse senin başkanin hangi sifatla boyle bir aciklama yapiyorsun sen calişmana bak ha yok diyorsanki gelirse haybeden aldigimiz paralar altimizdaki lux araçlar gidecek ona bisey demem

  8. Selami dedi ki:

    İBB’nin gerçek çalışanı işine bakar başkanın kim olduğuna bakmaz bunlar partiden işe girmiş politize olmuş kişiler ve bankamatikçiler.

  9. Halit Türkkan dedi ki:

    Bankamatik memuru yakınları olanlar bunu tertiplemiştir, büyük ihtimal. Bir de radyo trafikten Kazanasmazı davet etmişler. Bak sen ya, koyabilmişler paraya. İmamoğlu gelir gelmez, burada bulunan herkesi, işten çıkartsın! Hak bu! Hani demokrasi vardı, hani milli irade vardı? Bir avuç, çıkarcı ve bencil. Beğenmiyorsanız yeni gelecek halkın oyuyla seçilmiş birisini, istifanızı gururunuz varsa, verin gidin. Nasıl olsa, yolunuz görüldü.

  10. tufan diler dedi ki:

    Bu açıklamalar karalamak ve iftira atmak için son çabalar Şu iyi bilinmelidirki Güneş balçıkla sıvanmaz Ne kadar karalarsanız karalayın Aslında Bu çabalar İMAMOĞLUĞUNU dahada parlatmaktan öteye geçmez

  11. Kemal dedi ki:

    25 yıllık talan ve soygun bitecek…”çiftliğin Kahyaları” çobanlığa gidecek…İnşaallah…

  12. İREM dedi ki:

    Sizi bankamatikçiler sizi, enişteler, dayıoğulları, halaoğulları, yandaşlar siziii,
    kapının önüne konulmaktan korkuyorsunuzda, korkunun ecele faydası yook.

  13. Mehmet Budak dedi ki:

    Belediye çalışanları işine baksın. Böyle güdümlü tutumlara katılmasın. Tasarruf, haksız kazancı önleme, yandaş kayırıcı olmama, açık ve hesap verebilir yönetim. Hukuk çerçevesinde işlem vb. Açıklamalar Ve projeler ortaya konuyor. Eyyy İBB ÇALIŞANI; bunlar seni neden rahatsız etti? Yoksa sen bir siyasi görüşün yandaşı, militanı olma noktasında mısın??? Akıllı ol Ve halk yaratına değer ve projeleri destekle ve onlarla övün…