İBB Başkanı İmamoğlu’nu deprem toplantısına çağırmadılar

İBB Başkanı İmamoğlu’nu deprem toplantısına çağırmadılar
27.09.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında İstanbul’da yapılan deprem toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çağrılmadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında İstanbul Hasdal’daki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Merkezinde gerçekleştirilen Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edilmedi.

Fuat Oktay’ın açıklamalarının ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

‘CUMHURBAŞKANI İLE KONUŞACAĞIM’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk yayınında İstanbul’da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “Bizim acı bir faturaya gitmeden çok hızlı tedbirler almamız gerekiyor” demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile depremi konuşmak istediğini ifade eden İmamoğlu şunları söylemişti:

“Oldukça riskli sayıda binası var İstanbul’un. Büyük işimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı’yla depremi konuşacağımı söyledim pazartesi akşamı. Gerçekten depremi konuşmak istiyorum. Bir büyük deprem yaşadığında İstanbul’un on binlerce insan kaybından bahsediliyor. Yüz binlerce insanın evsiz kalmasından bahsediliyor.”

TOPLANMA ALANLARI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremin ardından düzenlediği basın toplantısında söylediği, “İstanbul’da AFAD’ın bırakın yüzlerce binlerceyi on binlerce ilan edilmiş toplanma alanı söz konusu” sözlerine ise “Keşke ben de ‘On binlerce toplanma alanımız var’ diyebilseydim” cevabını vermişti.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.