İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Taksim Anıtı’nda çocuklarla…

23.04.2019
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Taksim Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk koyma törenindeki yerini aldı. Vatandaşlar, tören sonrasında İmamoğlu ile birlikte fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, kucağındaki çocuğunu gösterip, ”Bu küçükle de fotoğraf çektirir misiniz” diyen babaya, ”Çocuklar için akan sular durur” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri kapsamında, kentin çeşitli ilçelerinden gelen çocuklar ile okul yöneticilerini makamında kabul etti. Mazbatasını, yaşanan sayım süreci nedeniyle 17 Nisan’da alabilen İmamoğlu, göreve başladıktan 6 gün sonra koltuğunu Zekai Dede İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Halil Efe Kaya’ya devretti. Çocukların temiz bir çevrede yetişen sağlıklı bireyler olması için çalışacağını belirten ”küçük başkan” Kaya, akranlarını kitap ve kültür sanatla buluşturmak için çeşitli projeler üreteceklerini belirtti.

KÜÇÜK BAŞKAN KAYA’DAN ”PARK” TALİMATI

Çocukların demokratik, sağduyulu, vicdanlı, hoşgörülü ve merhametli yetişebilmesi için onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini vurgulayan Kaya, telefonla özel kaleme talimat vererek Eyüpsultan İlçesi’nde yapılmasını planladıkları parklarla ilgili rapor hazırlanması için talimat verdi.

Kaya, ilk talimatının ne olacağı yönündeki soruya, “Eyüp Sultan’da yıkım kararı çıkan Zekai Dede İmam Hatip Ortaokulu’nun yapımına destek olmak istiyorum. Konunun takipçisi olacağım. Büyüyünce de öğretmen olmak istiyorum” dedi.

Diğer öğrenciler de çocuklara yönelik kültürel ve sanatsal kurslar ile tarihi ve kültürel gezilerin düzenlenmesi, her okulun bahçesine spor salonu yapılması, çevreye karşı duyarlı olunması, atıkların geri dönüştürülmesi, daha çok kütüphane yapılması, sokak hayvanlarının iyi şartlarda bakılması ve kedi konakları yapılması dileklerini içeren notlarını okudu. Çocuklardan talimat almayı sevdiğini kaydeden İmamoğlu, ”En güzel talimatları onlar veriyor ve en güzel isteklerde onlar bulunuyor” dedi. İmamoğlu, çocukların ellerindeki notları alarak, isteklerinin takipçisi olacağını vurguladı.

”KENDİ ÇOCUKLARIM DA VAATLERİMİN TAKİPÇİSİ”

“Koltuğun aslında emanet olduğunu ve her vatandaşın oturabileceğini hissetmek lazım. Bu makam bize değil, 16 milyon insana ait” diyen İmamoğlu, kendi çocuklarının da vaatlerinin takipçisi olduğunu ve bu yönde kendisine sorular sorduklarını ifade etti. 23 Nisan’ın dünyadaki nadir çocuk bayramlarından olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Atatürk, özellikle bu bayramı çocuklara hediye etmiş. Biliyorsunuz 23 Nisan 1920’de TBMM kuruldu. Yani artık kararları millet verecek denildi. Ülkemiz adına artık kararları milletimizin temsilcisi olan milletvekilleri vermeye başladı. Bunun da adı demokrasi oldu” dedi.

”23 NİSAN’IN DEĞERİNİ BİLELİM”

Öğrencilerle sohbet eden İmamoğlu, Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan ederek, onların demokrasiye daha çok inanan, kendi kararlarını veren, özgüveni yüksek ve iyi eğitimli çocuklar olmasını istediğini söyledi. İmamoğlu, “Çocuklarımız bayramlarını daha çok şenlik halinde kutlasınlar istiyoruz. İnşallah Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber daha kapsamlı, çocukların ruhuna daha çok uygun, onların taze ve sıcak kalacağı bayramları hep beraber kutlarız. İBB olarak çocuklarımıza bu imkanları sağlamak istiyoruz. Dünyada çok çocuk bayramı yok. Bu nedenle özelliğini ve değerini hep beraber bilmemiz lazım” diye konuştu.

İMAMOĞLU’NDAN ÇOCUKLARA: ”BOLCA KİTAP OKUYUN”

Makam devrinden sonraki etkinlik ise İBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İBB Çocuk Meclisi Başkanlığı’nı Gökkuşağı Koleji’nden Dilara Kıymaz yaptı. Kıymaz’ın anons ettiği İmamoğlu, salona girişinde alkışlarla karşılandı. Çocuk Meclisi’nde bir konuşma yapan İmamoğlu, amaçlarının Türkiye’deki bütün çocukların sağlıklı bir çevrede mutlu bir şekilde yaşamalarını ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.  İmamoğlu, “Sizleri bu şehirde en güzel şekilde yetiştirdiğimiz zaman ülkemizin geleceği de emin ellerde olacaktır. Sizlere tavsiyelerim bolca kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Çok kitap okumak sizi geleceğe daha sağlıklı bir şekilde hazırlayacak. Bu şehrin çocuk dostu bir kent olması için şehrin her köşesinde çocukların eşit koşullarda yetişmesini sağlamalıyız. Çocuklara bu eşit fırsatları tanıdığımızda çocuk dostu bir şehir oluruz. Bunu sağlamak için çok çalışacağız” dedi.

FOTOĞRAF ÇEKTİRME YARIŞI SALONDAN İBB KORİDORLARINA TAŞTI

Konuşma sonunda Çocuk Meclisi Başkanı Kıymaz ile İBB Başkanı İmamoğlu, karşılıklı olarak birbirlerine çiçek takdim etti. Daha sonra çocuklar ve öğretmenleriyle toplu fotoğraf çektiren İmamoğlu, çekimin ardından öğrenciler tarafında ”sevgi çemberine” alındı. Çocuklar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, yoğun ilgi nedeniyle meclis salonundan zorlukla ayrılabildi. Fotoğraf çektirme yarışı, İBB koridorlarında da devam etti. Daha sonra kokteyl salonuna inen çocuklar için çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

TAKSİM’DE İMAMOĞLU’NA YOĞUN İLGİ

İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB binasındaki etkinliklerin ardından Taksim’e geçerek, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek çelenk koyma törenine katıldı. İmamoğlu’nu Taksim Meydanı’nda gören vatandaşlar, İBB Başkanı’na yoğun ilgi gösterdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da katıldığı tören öncesinde, çeşitli okullardan öğrenciler folklor gösterileri sundu. Çelenk koyma töreninin ardından İmamoğlu’na vatandaşlar tarafından gösterilen ilgi, artarak devam etti. Vatandaşlar, tören sonrasında İmamoğlu ile birlikte fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, kucağındaki çocuğunu gösterip, ”Bu küçükle de fotoğraf çektirir misiniz” diyen babaya, ”Çocuklar için akan sular durur” yanıtını verdi. İmamoğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen folklorcu öğrencileri de kırmadı. İmamoğlu, daha sonra İstanbul Valiliği’nin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Etkinlik Alanı’ndaki kutlamalara katıldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ İMAMOĞLU’NDAN

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gün boyu katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin Yenikapı ayağında, İstanbul Valiliği’nce Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen organizasyona katıldı. Türkiye, KKTC, Pakistan, Kuzey Makedonya, Rusya, Hindistan, Meksika ve Estonya’dan çocukların katıldığı Halk Oyunları Festivali, renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci, ikinci ve üçüncü sırayı alan öğrenciler, ödüllerini İBB Başkanı İmamoğlu ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in ellerinden aldı. Daha sonra etkinlikte görev alan tüm öğrenciler ile protokol sahnede bir araya gelip, toplu fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.