Özkan, göremediği cemaate namaz kıldırıyor

Özkan, göremediği cemaate namaz kıldırıyor
11.06.2018
A+
A-

Kırklareli’nde doğuştan yüzde 90 görme engelli 25 yaşındaki müezzin Hüseyin Özkan, okuduğu ezanla camiye davet ettiği cemaate bazı akşamlar “teravih namazı” da kıldırıyor

Kırklareli’nde doğuştan yüzde 90 görme engelli 25 yaşındaki müezzin Hüseyin Özkan, yol arkadaşı beyaz bastonuyla ulaştığı caminin kapılarını her gün ibadete açıyor, zaman zaman cami imamına yardımcı olmak amacıyla, teravih namazı  kıldırıyor.

Karacaibrahim Mahallesi’ndeki Arpalık Camisi’nde müezzin olarak görev yapan Özkan (25), 5 vakit kendisine “rota” olarak belirlediği halı eklerine ayağını sürüyerek ulaştığı minare odasında okuduğu ezanla cemaati camiye davet ediyor.

Daha sonra neredeyse tamamı ile tokalaştığı cemaate isimleriyle seslenen Özkan, ramazan ayında zaman zaman imam Siracettin Demir’e yardımcı olmak amacıyla teravih namazı kıldırıyor.

Doğuştan yüzde 90 görme engelli 25 yaşındaki müezzin Hüseyin Özkan, beyaz bastonuyla ulaştığı caminin kapılarını her gün ibadete açıyor, zaman zamanda, teravih namazı kıldırıyor. ( Özgün Tiran – AA )

“İnsanları gönül gözüyle görebiliyorum”

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevini severek yaptığını söyledi.

Ramazan ayının büyük bir coşkuyla yaşandığını belirten Özkan, görev yaptığı camide de  teravih namazları ve mukabele programları düzenlediklerini ifade etti.

İnsanlarla iletişimde hiçbir sıkıntı çekmediğini anlatan Özkan, “Bilhassa biz ses ve duyarak cemaatle iletişim kuruyoruz. Ben de bu nedenle pek bir zorluk yaşamıyorum. İnsanlarla iletişim kurabilmek çok güzel. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. İnsanlarla gönülden bir saygı ve sevgi ile iletişim kurabiliyorum. Ben daha çok insanlarla tokalaşarak iletişim kuruyorum. Çok şükür bir sıkıntımız yok. İnsanları gönül gözüyle görebiliyorum” diye konuştu.

“İnsanlara faydalı olabilmek için müezzin oldum”

Özkan, lise döneminde öğretmenlerinin desteğiyle insanlara faydalı olabilmek için müezzin olduğunu bildirdi.

“İyi ki müezzin olmuşum” diyerek konuşmasını sürdüren Özkan, “Ben çok şükür çok memnunum. Halka hizmet edebilmek çok güzel. Şu anda da kendi memleketimde görev yaparak, ailemle yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında teravih namazlarının daha coşkulu geçtiğini dile getiren Özkan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Zaman zaman cami imamımıza yardımcı olmak amacıyla, manevi duyguların yoğunlaştığı bu ayda teravih namazı kıldırıyorum. Bu çok güzel ve mutluluk verici. Her gece namazları ben kıldırmak istiyorum. Allah razı olsun imamımız da bana elinden gelen desteği veriyor.”

Cami cemaatinden Salih Yatıkçı ise müezzin Hüzeyin Özkan’ı tanıdıklarında engellilere bakış açılarının değiştiğine dikkat çekti.

Özkan’ın caminin tüm eksikliklerini görerek, koşturduğuna şahit olduğunu aktaran Özkan, teravih namazlarını kendisi kıldırdığında da içlerinde ayrı bir coşku ve mutluluğun oluştuğunu sözlerine ekledi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.