HDP İstanbul’un 6 ilçesinde aday gösterecek: İşte o ilçeler

03.02.2019
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday göstermeyen HDP, kentin 6 ilçesinde kendi adayıyla seçime gidiyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), hafta sonu Genel Merkez binasında üst üste gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplam 7 büyükşehirde aday göstermeyeceğini deklere etmişti. Aday gösterilmeyen illere bağlı ilçelerde ise kendi adaylarını göstereceğini ifade eden HDP, İstanbul’un 6 ilçesinde aday çıkarıyor. Bu kapsamda CHP ile de görüşmeler yapıldığı ifade ediliyor.

6 İLÇEDE ADAY GÖSTERECEK

Büyükşehirde kilit oya sahip HDP, ilçe belediyeleri için seçim stratejisini tamamladı. Bağcılar, Kağıthane, Arnavutköy, Esenler, Bakırköy’de kendi adaylarıyla seçime katılmayı kararlaştıran HDP, bu ilçeler dışında Kürt seçmeninin yoğun olduğu bir ilçede daha aday gösterecek.

BAĞCILAR ADAYI HÜDA KAYA

HDP’nin güçlü olduğu ilçelerden biri olan Bağcılar’da İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın aday gösterildiği dile getirildi.

MARMARA BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLECEK

İstanbul dışında Tekirdağ, Edirne, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir illerinde de kendi adaylarıyla sandığa gidecek olan HDP, güçlü olduğu tüm ilçelerde de aday gösterecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.