Hayri Türkyılmaz’dan kamu zararına suç duyurusu

Hayri Türkyılmaz’dan kamu zararına suç duyurusu
09.03.2020
A+
A-

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 2005 yılında Mudanya Belediyesi’ne Kaymakamlık lojmanı yapılması şartıyla bağışlanan arsayı, resmi hizmet alanından konut alanına çeviren ve satışını yapan AKP’li geçmiş dönem belediye başkanı Hasan Aktürk ve meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mudanya’nın Halitpaşa mahallesinde bulunan ve Kaymakamlık lojmanı yapılması şartıyla Mudanya Belediyesi’ne bağışlanan arsa, Belediye Meclisi’nin 4 Mart 2011 tarihli kararıyla resmi hizmet alanından 5 katlı konut alanına çevrilirken, 23 Ekim 2012 tarihinde encümen kurulu kararı ile Turtaş Ltd. Şti’ye satıldı. Yine Encümen kurulunun 2 Temmuz 2013 tarihli kararıyla arsa üzerindeki “Resmi Kurum Alanı” şerhi kaldırıldı.

Arsayı Kaymakamlık lojmanı şartıyla Mudanya Belediyesi’ne bağışlayan vatandaş, Halitpaşa mahallesi 1239 ada 8 parselde bulunan taşınmazın şarta bağlı kullanılmadığı gerekçesiyle Mudanya Belediyesi’ne tazminat davası açtı.

Başkan Hayri Türkyılmaz, resmi kurum alanı olarak belirlenmiş yerin haksız menfaat sağlamak adına konut alanına çevrilmesi ve satılması ile kamu zararı oluşturulduğu ve görevin kötüye kullanıldığı gerekçesiyle Mudanya Belediyesi’nin geçmiş dönem başkanı Hasan Aktürk ile Encümen kurulunda yer alan ilgili belediye meclis üyeleri Arif Bayrak, Atilla Kurtuluş, Hafize Altıkulaçoğlu ve Neşe Yenidokur hakkında Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Belediye Başkanı ve ilgili kişilerin almış oldukları kararlarla vatandaş mağduriyetinin yanı sıra kamu zararının oluşmasına neden olduğunu kaydeden Başkan Türkyılmaz, soruşturmanın ardından kamu davası açılmasını istedi.

Göreve geldiğinde tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğinin sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “Biz, ‘Tertemiz Başkan, Tertemiz Belediye’yi yarattık. Adalet yine yerini bulacaktır. Mudanya’nın ve Mudanyalıların hakkını korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.