Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihaleleri Meclis gündeminde!

Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihaleleri Meclis gündeminde!
22.10.2019
A+
A-

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan İBB’nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalelerinden elenmesinin hukuki dayanağı olmadığını ifade ederek, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle konuyu meclis gündemine taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihaleden elenmesini Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, “Bu iradeyi biz 31 Mart seçimlerinin iptali zamanından da çok iyi tanıyoruz. Burada yine bir hak gaspı söz konusudur. 16 milyon İstanbullunun hakkını, hukuku da herkesin gözü önünde çiğneyerek birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Ben önce İstanbul’da yaşayan bir vatandaş olarak, sonra bir hukuk insanı olarak ve son olarak da bir Milletvekili olarak bu talan anlayışına karşı duracağımı ve İstanbulluların hakkını savunacağımı belirtmek isterim. Geçenlerde Hamidiye Su’yu ile ilgili yapılan tasarruflar konusunda ‘Kamu kurumu kamunun malına boykot uygulayamaz” demiştim. Üstünden birkaç gün geçti şimdi kamu kurumu kamunun malını peşkeş çekiyor. Gün geçtikçe çürüyor kurumlar” ifadelerini kullandı.

“17 YILIN ANALİZİNİ YAPMAK ZOR OLMUYOR

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın “caydırıcı olur” diyerek İBB’nin katılımını uygun bulmadığı şeklinde ifadelerini hatırlatan Aydoğan, “Sayın Bakan’a konuyu 8 soru ile sordum. Yanıtlarını ivedilikle ve kamuoyunu aydınlatacak içeriklerle tarafıma iletmesini bekliyorum. Konuyu saptırıp Sayın Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan ifadelere girmesini tavsiye etmem, kendisine 23 Haziran seçimlerinde İstanbullunun yanıtını hatırlatırım. İhaleyi alan şirketin sahibi ile çektirdiği fotoğrafı sormadım kendisine, onu bu meseleyi aydınlatmaz ve ihaleyi hukuka uygun biçimde yenilemezse soracağız. Bütün bunlar aslında ülkenin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik buhranın da açıklaması aslında. Büyük fotoğrafa bakınca 17 yılın analizini yapmak zor olmuyor. Milletin vicdanı neden rahatsız? Garlar kültürel mirasımızdır bizim. Tarihimizdir. Ayrıca yalnızca İstanbullunun değil, Karslı, Adanalı, Urfalı, Tekirdağlı… vatandaşlarımızın da kültürel mirasıdır. Size dedenizden kalan bir kitap olsa ve babanız onu patronunun çocuğuna verse nasıl huzursuz olursanız İstanbullu da, Türkiye’nin dört bir yanından vatandaş da şu an öyle huzursuz.”

“HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ”

Turan Aydoğan konunun Meclis çatısı altında incelenmesi gerektiğini vurgulayarak şunları ifade etti: “Garlar hafıza mekanlarıdır. Toplumların ortak değeri ve varlığıdır. Bu tür mekanlar ile ilgili her tasarrufta bu özellikler göz önüne alınmalıdır. Bu bağlamda sözü geçen ihalenin kafalarda oluşturduğu soru işaretlerinin giderilmesi ve ihale sürecinin tüm şeffaflığı ile incelenip kamuoyu ile paylaşılması ve de bu tür ihalelerin bundan sonra daha sağlıklı ve hukuka dayalı yapılması için Meclis çatısı altında bir komisyon kurulmasını da talep ettik. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak İstanbulludan oy isterken ‘talana, yalana, kamu malını yandaşa peşkeşe son’ diyerek oy istedik. Bu insanların hakkı için mücadele edeceğiz elbette. STK’ler, vatandaşlarımız, komşularımız hep beraber sürecin takipçisi olacağız ve hakkımızı savunacağız.”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.