Haydar Baş: Türkiye’yi cennete çeviririz!

Haydar Baş: Türkiye’yi cennete çeviririz!
30.06.2019
A+
A-

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Ben dünyada ekonomiyi en iyi bilen kişiyim. Bize bu ülkeyi 6 ay teslim etsinler, Türkiye cennete döner. Bunu bildikleri halde önümü kesiyorlar” dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Trabzon İl Başkanlığının düzenlediği ‘Kuvayı Milliye’nin 100. Yılında Türkiye’ programı Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki Söğütlü Hilton otelde düzenlendi. Vatandaşların büyük katılım gösterdiği coşkulu programa BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş da onur konuğu olarak katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda BTP kurmayları da günün anlam ve önemine dair çarpıcı konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından sahne alan Bilal kavramış ve Grup Nefes salonu hınca hınç dolduran misafirlere enfes bir müzik ziyafeti sundu. Ardından izlenen sinevizyon gösterisinden sonra kapanış konuşmasını Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş yaptı.

Konuşmasında dünya ekonomisinde çığır açan kendine ait Milli Ekonomi Modeli tezinin başarılarından bahseden Prof. Dr. Baş, “Rusya’nın durumunu biliyorsunuz.

Kadınlarını beş kuruş kazanmak için Türkiye’ye göndermişlerdi, namuslarını ayaklar altına almışlardı. Onların namuslarını ben korudum, ben kurtardım” dedi.

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim Milli Ekonomi Modeli sistemini uygulamaya başladıktan sonra Rusya ayağa kalktı.

Ondan önceki halini biliyorsunuz, şu anda geldikleri noktada Rusya dünya lideri oldu. Amerika artık havasını atamıyor Rusya’ya. Bunu nasıl başardılar? Ruslar da inkâr etmiyor bunu, ‘Haydar Baş sayesinde başardık’ diyorlar. Rusya’nın peşinden Çin devreye girdi. Bana göre Çin’in durumu şu anda Rusya’nın da önünde.

Çünkü nüfusu çok kalabalık, bir buçuk milyar. Bu çok büyük bir pazar. Tüketimi ön plana çıkardılar. Daha önce Çinli çalışanlar 50 dolar maaş alıyordu o günün şartlarında. Şimdi sen 4-5 bin dolar maaş alıyorlar.

Yani iç pazarını geliştirmiş, artık iç pazarına mal yetiştiremeyen bir Çin’den bahsediyoruz. Kısaca hem milli ekonomi modelinde formülleri icat ettim, hem de kuralları ortaya koydum. Dünya benimle birlikte ciddi yeni işlere kavuştu. Ama beni alkışlayanlar, sandık başına gittiğinde beni unutuyor. Bu nasıl bir hafıza yahu…”

Ekonomi bizim işimiz

Bugün Çin, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika gibi ülkelerin Milli Ekonomi Modeli’nin formüllerini uygulayarak ekonomideki sorunlarını çözüme kavuşturduklarını dile getiren Prof. Dr. Haydar Baş, “Bugün Çin’i ayağa kaldıran benim Hindistan’ı da ayağı kaldırdım Brezilya ve Güney Afrika’da Milli Ekonomi Modeli ile kalkındı.

Dünyanın yarısından fazlasının karnını doyuran benim, sırtına giydiren benim, cebine para koyan benim. Ben öz ve öz Türkoğlu Türküm. Yoksa benimle savaşınız Türkoğlu Türk, Müslüman Türk olduğum için mi? Benim evim burada dağın başındadır Rus’u, Çinlisi evime kadar yürüyerek çıktılar. Benim yanıma geldiler ve saatlerce benimle konuştular.

Rusya beni en az 6 kez ülkesine davet etti, kabul etmedim. ‘Ben Milli Ekonomi Modeli tezini Türk milleti için yazdım, evvela bu milletin karnını doyuracağım’ dedim. Ama milletimiz bunu istemedi.

Bunu ben kabul etmiyorum. Ne Allah’ın indinde Bunun hesabını verebilirsiniz, ne de insanların huzurunda bunu iyi bilin. Ben Anadolu’da gezerken insanımıza; ‘Sakın ha Hoca oy istemeye geldi diye düşünmeyin, sizi kurtarmaya, karnımızı doyurmaya, sırtınızı giydirmeye, cebinize para koymaya geliyorum. Haberiniz olsun’ diyordum.

Ben sadece Türkiye’de değil dünyada ekonomiyi en iyi bilen kişiyim. Bize bu ülkeyi 6 ay teslim etsinler, Türkiye cennete döner. Bunu bildikleri halde benim önümü kesiyorlar. Zaten beni asıl üzen de bu” şeklinde konuştu.

Kimseye baskı unsuru olmadım, olmam…

27 Şubat 2013 yılında Rusya Parlamentosu Duma’da 6 saat boyunca Rusya’nın siyaset ve bilim insanlarına Milli Ekonomi Modeli’ni anlattığı toplantıda namaz vakti geldiğinde cemaatle namaz kıldığını hatırlatan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş,”Ben Rusya Meclisi’nde cemaatle namaz kılmış adamım.

Rusya Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Vladimir Jirinovski, bir numaralı Türk düşmanıdır. Benimle sohbet ettiğinde ne dedi biliyor musunuz, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ dedi. Türkiye’ye geldiler, biz onlarla anlaşma yaptık” dedi. “Ben sanki gökyüzünden Türkiye füzeyle fırlatılmış bir adam gibiyim, etrafında kimse yok.

Bizi anlayan, anlatan yok” diye konuşan Prof. Dr. Baş şunları söyledi: “Benim siyasetimin sonu geldi, onu da söyleyeyim. Bundan sonra yalvarsanız da size bakmam.

Ben Müslüman’ım, bununla da iftihar eden bir insanım. Hiç kendimi de gizlemedim. Ben Müslüman’ım ve dinimi yaşarım ve kimseye de bir baskı unsuru olmadım, olmam da. Herkes benim gibi yaşasın, manevi hayatını da garantiye alsın isterim. Bunu isterim, ama niye yapmıyorsun, niye yaşamıyorsun diye kimseye bir şey söylemem.

Beni görsün, benim gibi olmaya çalışsın mesele biter. Bu mantıkta ve inançtayım ve hakikaten de sadece Türkiye’de değil bütün dünyada bunun etkisi çok büyük oldu.”

(Yeni Mesaj)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.