Hatırlatıyor…

Hatırlatıyor…
07.01.2019
A+
A-

Bazı kelimeler, cümleler ve olaylar vardır, duyulduğunda tarih sayfalarında yol almış kimseleri hatırlatır. Örneğin: “Dün dündür, bu gün bu gündür”, 6-7 Eylül olayları, tüp gaz kuyrukları, “benim memurum işini bilir.”

Tarihin sayfalarına gömülen kişileri bir yana bırakıp, Demirel’in dediği gibi bu günümüze bakalım.

İETT, yırtık ayakkabı, saray, ananı da al git, sayın-kelle, çözüm süreci, akil adamlar, Oslo, Dolmabahçe görüşmeleri, tek vatan, meğri meğri türküsü, Kürdistan başkanı Barzani, tek devlet, milliyetçiliği ayakların altına almak, tek millet, püsküllü, çadır mahkemeleri, Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesi, tek bayrak, lahmacun, Salih Müslim, tek devlet, teröristlerin Habur’da karşılanması, andımız, kardeşim Esat, şeytan Esed, Emevi Camisi’nde namaz kılma…

Beraber yürüdük biz bu yollarda… (Ben o yola hiç uğramadım.)

Beraber ıslandık biz bu yollarda… (O zamanlar bende şemsiye vardı, ıslanmadım.)

Yapılan bu yanlışlıkların hepsinde,

Bana her şey seni hatırlatıyor. (İşte bu doğru.)

Geçmişteki siyasetçileri, birkaç kelimeyle hatırlarken, günümüz siyasetçilerini hatırlatacak ne kadar çok olay ve kelime bulabiliyoruz. Saymakla bitmiyor. Gündelik hayatımızda hemen hemen her gün, karşımıza yeni bir hatırlama olayı çıkıyor.

‘’Yoğun kar yağışı nedeniyle, iş yerimin elektrik panosu arızaya geçmişti. Önlem alabilmek için panoyu üç kişi zor kaldırıp bir kenara çektik ve telefonla bir elektrik ustası çağırdık. Çok geçmeden elinde alet çantasıyla bir Suriyeli işçi geldi. Uzun süre uğraştıktan sonra arızayı giderdiğini söyleyerek, üç kişinin zor bela kaldırdığı panoyu, tek başına kaldırıp yerine yerleştirdi. Şarteli kaldırdığımızda, büyük bir gürültüyle birlikte, etrafı bir toz bulutu kapladı. Pano alevler içinde kalmıştı. Yangın tüpleri olmasaydı, vay halimize.’’

Vatanımızın nice fidanları, Suriye’de can verirken, gücü kuvveti yerli yerinde olan Suriyeliler, bizden daha fazla para kazanıyor, telefonlarla ücretsiz konuşuyor, vergi ödemeden iş yeri çalıştırıyor, bedava barınıyor, karşılıksız maaş alıyor, tatile Suriye’ye gidebiliyor, İstiklal Caddesi’nde Suriye Bayrağı’nı açarak yeni yıl kutluyor; velhasılı, bizlerden daha rahat ve endişesiz yaşıyorlar.

Evet, hatırlatıyor;  bana şehit haberleri sizleri hatırlatıyor.

Evet, hatırlatıyor; bana sokaktaki gördüğüm her Suriyeli sizleri hatırlatıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.