Hasan Ferit Alnar, Bursa BDSO Sahnesi’nde anılıyor

20.11.2018
A+
A-

BBDSO bu hafta ülkemizin yetiştirdiği en önemli besteci ve orkestra şeflerinden Hasan Ferit Alnar’ı ölümünün 40. yıl dönümünde anıyor. Alnar’ın eserlerinin çalınacağı konseri şef Orhun Orhon yönetiyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği ve klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta ünlü sahneye ölümünün 40. yıl dönümünde besteci Hasan Ferit Alnar’ı anmak için çıkıyor. “Türk Beşleri” olarak anılan Cumhuriyet dönemi bestecilerinden biri ve usta bir kanunçalar olan Alnar’ın türünün tek örneği olarak yazdığı “Kanun Konçertosu” ünlü kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu’nun solistliğinde Bursalı müzikseverlerle buluşuyor. Konserde Alnar’ın uluslararası arenada büyük ilgi gören eseri “Prelüd ve İki Dansı”nın yanı sıra yine “Türk Beşleri”nden biri olan Ulvi Cemal Erkin’in “Sinfonietta” ve çağdaş bestecilerimizden Nejat Başeğmezler’in “Giresun’un Kayıkları” aslı eserleri de seslendiriliyor. Konseri önemli orkestra şeflerinden şef Orhun Orhon yönetiyor.

 

22 Kasım Perşembe akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek konserin biletleri Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.tr ve biletiva.com’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.