Hangi hastalıkları taşıyanlar, Covid-19 aşısı yaptıramayacak?

Hangi hastalıkları taşıyanlar, Covid-19 aşısı yaptıramayacak?
12.09.2020
A+
A-

Rus bağışıklık uzmanı Vladislav Jemçugov, onkolojik hastalıkları bulunanlar, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanan hastalar, enflamatuvar ile otoimmun hastalıklar, lupus eritematozus ile hematolojik rahatsızlıkları olanların Covid-19 aşısı yaptırmaması gerektiğini açıkladı.

Rus bağışıklık uzmanı Vladislav Jemçugov, hangi hastalıkları taşıyanların yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı yaptırmaması gerektiğini açıkladı.

Jemçugov Rus medyasına yaptığı açıklamada, örneğin onkolojik hastalıklarda, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanan hastalar için Covid-19 aşısının yasak olduğunu belirterek, “Şöyle bir durum ortaya çıkıyor, bir yandan aşı zorunluluğu var, diğer yandan da bu aşının yapılmaması gerekiyor. Her halükarda son kararı, hastanın tedavi gördüğü doktor verecek” ifadelerini kullandı.

Sputnik’te yer alan habere göre uzman, enflamatuvar ve otoimmun hastalıklar, lupus eritematozus ve hematolojik rahatsızlıkları olanlara da Covid-19 aşısının kesinlikle yapılmaması gerektiği kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.