Güvenlik kameraları arama motoruna dönüştü!

Güvenlik kameraları arama motoruna dönüştü!
16.05.2018
A+
A-

Video analiz teknolojileri, AVM içinde ailesinin yanından ayrılan küçük bir çocuğun yerini saniyeler içinde tespit edebiliyor. Türkiye pazarında Sensormatic güvencesiyle sunulan Avigilon Appearance Search, güvenlik görüntüleri üzerinde kişi ve nesne bazlı arama yaparak halka açık alanlarda huzuru ve emniyetin sağlanmasına destek oluyor.

Toplu kullanıma açık alanlardaki yoğun insan trafiğini daha verimli yönetmek için, standart görüntüleme çözümlerinden bir adım ötesine ihtiyaç duyuluyor. Elde edilen görüntülerin anlamlı bilgiye dönüştürülmesi, her türlü vaka karşısında tepki süresini önemli ölçüde kısaltıyor. Yapay zeka destekli gelişmiş video analiz teknolojisi Avigilon Appearance Search (Detaylı Takip Analizi), video kayıtları üzerindekişi ya da nesne aramayı kolaylaştırıyor.

Saatler süren görüntüler üzerinde kolaylıkla tarama yapabilen analiz teknolojisi, tüm saha genelinde aranan belirli bir kişiyi veya nesneyi görüntüsünden tanıyor. Üstelik Avigilon Appearance Search, cinsiyet kırılımında da aramaya olanak tanıyarak güvenlik operasyonlarına daha fazla esneklik ve verimlilik sağlıyor.

Görsel kayıtlar, teknolojiyle anlam kazanıyor

AVM, okul, havalimanı, otel ve hastane gibi insan trafiğinin yoğun olduğu toplu kullanım alanlarında kaydedilen görüntüler saha genelinde her anı yakalasa da, elde edilen bu veriyi insan eliyle anlamlı hâle getirmek mümkün değil. Avigilon Appearance Search bu noktada yapay zeka destekli video analiz sistemlerini devreye alıyor. Kayıtlı görüntülerin anlamlı hâle getirilmesi için detaylı ve hızlı analizler gerçekleştiren çözüm, böylelikle geleneksel görüntüleme sistemlerinin sağlayamadığı ölçekte anlamlı bilgi sunuyor.

Güvenlik süreçleriyle entegre görüntüleme

Örnek vermek gerekirse, avm içinde ailesinin yanından ayrılan küçük bir çocuğun yeri saniyeler içinde tespit edebiliyor. Çocuğun ailesi ile birlikteyken alınan görüntüsü seçilerek mekanda kullanılan tüm kameraların kayıtları içinde aranıyor ve ailesinden ayrıldıktan sonra bulunduğu tüm alanlar ve en son bulunduğu yer saniyeler içinde tespit edilerek tıpkı bir film şeridi gibi anbean izlenebiliyor. Bugüne kadar kullanılan video analiz sistemlerinde seçilen nesnenin, yani örnekteki çocuğun yalnızca ne zaman kaybolduğu görülebiliyordu.

Sensormatic Güvenlik Hizmetleri;

24 yıldır sektör lideri olarak hizmet veren Sensormatic, sektöre ve ihtiyaca özel tasarladığı marka bağımsız çözümlerle öne çıkan bir teknolojik çözüm entegratörüdür. 300’e yakın uzman çalışanımızla ve Türkiye’deki 12 ofisi ile Perakende, Havacılık, Kamu ve Adalet, Bankacılık ve Finans, Ticari ve Endüstriyel, Enerji, Sağlık, Eğitim, Lojistik, Spor, Turizm ve Otelcilik alanlarına güvenlik ve operasyonel verimliliğe doğrudan etki eden teknolojik çözümler sunar. Sensormatic’in sunduğu çözümler; video izleme ve geçiş kontrol çözümleri, biyometrik sistemler, çevre güvenlik sistemleri, yangın algılama ve alarm çözümleri, elektronik ürün takip çözümleri, RFID ve mağaza içi analiz çözümleri, kişi sayma sistemleri, kablolu ve kablosuz ağ çözümleri gibi yenilikçi ve entegre teknolojilerden oluşur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.