Gürsu’da yaşayan Samsunlular, kongreye gidiyor

Gürsu’da yaşayan Samsunlular, kongreye gidiyor
25.07.2018
A+
A-

2000’li yıllarda Gürsu’da yaşayan hemşerilerini bir çatı altında toplamak için kurulan Gürsu Samsunlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni hedefler doğrultusunda ve yeni bir vizyonla yola çıkmak için 2 ay içinde Faruk Çetin başkanlığında kongreye giderek kan tazeleyecek.

İlçede yaşayan yaklaşık 13 bin Samsunlu’nun sesi ve nefesi olmaya hazırlanan derneğin ilk amacı, sosyo-kültürel alanlarda organizasyonlar yaparak, Samsun’un kendine özgü olan değerlerini Gürsu’da yaşatmak.

Başkan Faruk Çetin, “İlçemizin nüfusu 90 binlere dayanırken, Samsun’dan gelen, doğan nüfusumuz 13 binlere dayandı. Bursa’da hemşeri dernekleri olarak baktığınızda 4’cü nüfus yoğunluğuna sahibiz. Hemşeri derneği olmamıza rağmen, dernek binamızda Gürsulular’ın bazı ihtiyaçlarını da karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yakın zamanda yöremizin mutfağını da tanıtan bir kültürel festival yapmayı düşünüyoruz, hazırlıklarına başladık’’ dedi.

Eğitim çağındaki gençlerin öğrenim giderlerine katkıda bulunduklarını da belirten başkan Çetin, ‘’Yaşları 7-10 arasındaki evlatlarımıza gönüllü hocalarımız vasıtası ile dini ve kültürel amaçlı hafta içi gündüz 10,00-13,00 saatleri arasında yeni dernek binamızda eğitim veriyoruz. Hemşerilerimizin mutlu günlerinde sünnet, asker uğurlama, nişan-düğün, acı günlerinde hastanelerde, cenazelerinde yalnız bırakmıyor, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Kaderlerini paylaşarak mutlu ve acı günlerinde yanlarında oluyoruz. Gürsu’da yaşamaktan memnunuz ve sivil toplum örgütü olarak, ilçemize katkı koyabildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.