Gürsu’da ekmek yoksa, umut da yok!

Gürsu’da ekmek yoksa, umut da yok!
29.05.2018
A+
A-

Gürsu’da seçim çalışmalarının temposu arttı. 2’ci bölgenin stratejik önemi olan ilçenin 58 bin seçmeni 24 haziran için kararsız. AK Partinin her seçimde genelde yüzde 60 düzeyinde oy aldığı ilçede, her partinin ilçenin önemli isimlerinden aday çıkarması, ilçeyi son anda kilit durumuna getirdi.

CHP Orhan Sarıbal, AK Parti Atilla Ödünç, İYİ Parti İsmail Şenol, SP Salih Kocatepe ile yarıştığı 24 Haziran milletvekilleri seçimlerinde iftar ve sahur arasında yapılan saha çalışmalarında renkli görüntülere sahne oluyor. Vatandaşların vekil adaylarından öncelikli talebi genelde iş olurken, eğitim masrafları ikinci sırada geliyor.

Vatandaşların sıkıntılarını anlayabildiğini söyleyen CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya; “Doğma büyüme Gürsuluyum. Gençliğimizde nüfus 10 bindi. Şimdi 85 bini geçti. Dolayısı ile insanların öncelikli sorunları da değişti. İlçenin tarihi ve fiziki konumu nedeniyle Bursa’nın doğu yakasında kalbi durumuna geldi. Vatandaşlarımızın genel endişesi iş ve aş. Bursa’nın en çok göç alan 3’cü ilçesiyiz. İlçe adeta bu yönü ile batı bölgesine atlama taşı. Tercih nedeni ev satış ve kira miktarları diğer ilçelerden daha düşük. Gelir düzeyi ortalama asgari ücret konumunda olunca da gıda ürünleri ortalamalar seviyesinin bir miktar altında kalması ilçeye olan akında tercih sebebi oluyor. Ancak yinede bu olumlu şartlara rağmen, ilçemize yaşanan bu göç dalgasında hemşerimiz olan vatandaşlarımızın umutlarını yeşertmiyor. Son aylarda yaşanan ekonomik krizde insanların umutlarını köreltmiş durumda. 24 haziran seçimlerinin Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.