Gürer: AKP, israfı olağan görmekte, bedeli ise halk ödemektedir

Gürer: AKP, israfı olağan görmekte, bedeli ise halk ödemektedir
31.12.2019
A+
A-

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurumlarının temsil ve ağırlama gideri, tadilat dekorasyon gideri, çevre düzenlemesi ile kira bedellerinin nerelere gittiğinin araştırılması amacıyla hazırlamış olduğu Meclis Araştırma önergesini TBMM Başkanlığına sundu. Gürer, “Son 18 yılda AKP iktidarı israfı olağan görmekte, bedeli ise halk ödemektedir”  dedi.

“GERÇEKTEN İHTİYAÇLARA MI GİDİYOR?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakanlıkların, Bakanlıkların bağlı ve ilgili olduğu kuruluşların merkez ve taşra birimlerinde; temsil ve ağırlama gideri, tadilat dekorasyon ve çevre düzenlemesi ile ödenen kira bedellerinin araştırılması, bu harcamaların gerçekten ihtiyaçtan mı kaynaklandığının tespit edilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

“SAĞLIK BAKANLIĞINDA 2 MİLYONLUK TADİLAT!”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz günlerde önergesini yanıtlayan

Sağlık Bakanın cevabını hatırlatarak, “Soru önergeme yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlığın merkez ve taşra birimlerinde tadilat dekorasyon ve çevre düzenlemesi karşılığında toplam 1 milyon 860 bin 284 TL ödendiğini açıklamıştı. Yine geçen yıl yani 2018’de Devletin Başkenti Ankara’da, 236 ayrı bina kiralandığı Bakanın verdiği yanıtla ortaya çıkmıştı. Dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıkladığı bilgilere göre, kamu kurum ve kuruluşları için Ankara’da kiralanan binalar arasında, 89’u ev tipi 92 sosyal hizmet binası ile 70 sağlık kuruluşu ve 5 yurt da bulunuyordu. Bakan Ağbal, bu binalar için ne kadar para ödendiğini ise açıklamamıştı. Bütün olarak ele alınması gereken bu durum araştırmaya muhtaçtır” ifadelerini kullandı.

“PTT’DEKİ HARCAMALAR DİKKAT ÇEKİYOR!”

Geçtiğimiz yıl PTT’de, tören, temsil ve ağırlama giderleri adı altında 8 ay içerisinde 478 bin lira harcama yapıldığının Sayıştay Raporlarında yer aldığını anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “TVF iç denetim raporuna yansıyan ayrıntıya göre PTT, şubelerinde kullanılmak üzere sipariş ettiği oda parfümlerine bir yılda 5 milyon TL harcamış. Son 18 yılda AKP iktidarı israfı olağan görmekte bedeli ise halk ödemektedir”  dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.