GÜMTOB üyelerine Kişisel Verileri Koruma Kanunu anlatıldı

GÜMTOB üyelerine Kişisel Verileri Koruma Kanunu anlatıldı
01.05.2018
A+
A-

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında 30 Nisan 2018 tarihinde Mercure Hotel Bursa’da GÜMTOB üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Uzmanı Cennet Alas tarafından konaklama sektörü için önem arzeden konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Alas, “7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, “Anayasada öngörülen özel hayatın gizliliği ile temel hak ve özgürlüklerin korunması kapsamında; Kişisel verilerin ancak Kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebileceğini ayrıca, Özel hayatın gizliliği, temel hak ve özgürlükler, kişinin mahremiyet hakkı ve bilgi güvenliği Hakkı’nın korunması gereken temel esaslar olduğunu söyledi.

Kişisel verilerin ilgili kişinin açık rızası olmadan aktarılamayacağını belirten Uzman Cennet Alas, Kişisel Verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasların düzenlenmesi, Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi  konularını sektör temsilcilerine aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.