Gemlik’te Engürücük Mahalle Konağı dualarla açıldı

Gemlik’te Engürücük Mahalle Konağı dualarla açıldı
28.07.2018
A+
A-

Mahallelere kazandırdığı sosyal tesisler, spor kompleksleri, kültür merkezleri ve konaklarla vatandaşa kaliteli hizmet anlayışını benimseyen Gemlik Belediyesi hizmet halkasına bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda Gemlik Belediyesi tarafından Engürücük Mahallesinde yaptırılan mahalle konağı dualarla açıldı. Konağın açılış törenine, AK Parti Bursa Milletvekilleri Zafer Işık ve Ahmet Kılıç, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş,  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, mahalle muhtarları, STK ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 2018’in her haftasında ya bir açılış ya da bir temel atma programı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. “Bugünde hizmet halkamıza bir yenisini daha ekliyoruz” diye konuşan Başkan Yılmaz, “Köylerimiz Gemlik’e bağlandıktan sonra alt ve üst yapının yanı sıra çevre düzenlemeleri ile de birçok hizmeti kazandırmış olduk. Yaklaşık dört buçuk yıldan beri bütün köylerimiz sorunları büyük oranda çözüldü. Bugün burada açacağımız mahalle konağımız hanım kardeşlerimizin özellikle buluşacağı bir mekân olacak. Konağın birinci katında hanım kardeşlerimiz her türlü toplantılarını ve günlerini yapabilecekler. Bu toplantılar komşuluk ilişkilerinin daha da gelişmesine vesile olacak. Mahalle Konağımızın üst katı da köyümüzün imamının lojmanı olarak hizmet verecek. Bu anlamda göreve geldikten sonra hemen hemen her köyün lojmanlarını yeniledik. Bir kısım köylerinde lojmanlarını sıfırdan yaptık. Bugün de burada yapılan lojmanımız sıfırdan yapılan lojmanlardan bir tanesi. İstiyoruz ki bütün köylerimiz her şeyi ile beraber hizmet verebilir duruma gelsin. Çok şükür bu eksiğimizi de bugün gidermiş olduk” dedi. Gemlik Belediyesi tarafından Engürücük Mahallesinde yaptırılacak olan Toplu Konutların ihalesini, dövizde ki artıştan dolayı geri çekmek zorunda kaldıklarını açıklayan Başkan Yılmaz, önümüzde ki günlerde yeniden ihaleye çıkarak 5 bloktan oluşan 50 konutu en kısa zamanda hizmete sunmuş olacaklarını müjdeledi. “Şehirde ne varsa köyde o olsun istiyoruz” diye konuşan Başkan Yılmaz, Milletvekilimiz ile beraber ilk hamlemiz Engürücük’ün, Kurşunlu’nun ve Kumsaz’ın doğalgaza kavuşması olacak” dedi. Önümüzde ki hafta da Gemlik Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksinin açılışını gerçekleştireceklerini müjdeleyen Başkan Yılmaz, Engücük Mahalle Konağın ilçeye ve mahalle sakinlerine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da, “Yıllardır bu yolu kullanan birisi olarak Engürücük’te çok defa çay içme fırsatımız olmuştur. Bu güzel yerleşim yerinde yaşamaktan dolayı hepiniz çok şanslısınız. Yılların en büyük eksiklerini Belediye Başkanımız ifade etti. Bütün bu eksikleri de hızlı bir şekilde gideriyoruz. Önemli olan bu eksikliklerin giderilip burada ki yaşam kalitesinin ileriye gitmesi yükselmesi ve Gemlik’e yakışır mahallelerin oluşması. Bu noktada da hem belediyelerimiz hem milletvekilimiz Gemlik için gerekli çabayı gösteriyor. Umuyorum ki ilerleyen günler hepimiz için daha da güzel olacak” dedi. Mahalle Konağının Gemlik’e ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dileyen Kılıç, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık da, mecliste son günlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Işık, “Doğalgaz durumuyla alakalı da Gemlik’te geçmiş dönem vekilimizle beraber belediye başkanımız çok iyi bir şekilde takip ettiler. İyi bir noktaya gelindi. Belediye Başkanımızın da her zaman ifade ettiği gibi Engürücük, Kurşunlu ve Gencali köylerimizde de doğalgaz hattı çalışmasını acilen yapmayı planlıyoruz. Bununla alakalı ön görüşmelerimiz daha önce yapılmıştı. Bizde konunun takipçisi olacağız” dedi.

“Gemlik Belediyesi çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Bizler belediyemizin hızına yetişmekte zorluk çekiyoruz” diye konuşan Işık, “Bu güzide eseri Engürücük Mahallemize kazandırdığı için belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Konağın, ilçemize ve mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş da, “Belediyemizin her hafta ya bir açılış ya da bir temel atma töreni, hizmetlerinin bugün ki bölümünde çok önemli bir hizmet daha gerçekleşmiş oluyor. Eskiden imamlarımız muhtarlarımız köylerde birçok zorluk çekerlerdi. Ancak şimdiye baktığımız zaman açılan bu konaklar yapılan bu eserler ile birçok sorun ortadan kalkmış bulunuyor. Tabi ki bu gelişen Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin ve güçlenen Türkiye’nin getirdiği bir tablodur. Bugün yapılan hizmet bütün vatandaşlarımıza ve köyümüze güzellik katacaktır. Biz bu vesile ile Belediye Başkanımıza ekibine emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu hizmet binası sosyal tesis ve lojmanla birlikte Engürücük halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdelesi kesilen Engürücük Mahalle Konağı hizmete açıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.