Gemlik’te eğitimciler de dayanışmaya katıldı

Gemlik’te eğitimciler de dayanışmaya katıldı
05.04.2020
A+
A-

Eğitim İş Gemlik Şubesi ve Gemlik Türk Halk Müziği Korosu üyesi öğretmenler, Vefa Sosyal Destek Grubu’na erzak desteğinde bulundu.

Koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığının yaygınlaşmasıyla 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri kişiler ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmasına sınırlama getirilmişti. Özellikle yaşlı ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlara destek olmak amacıyla Kaymakamlık bünyesinde kurulan ve Gemlik Belediyesi’nin de altyapı desteği sağladığı Vefa Sosyal Destek Grubu’na öğretmenlerden de önemli destek geldi. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın dayanışma çağrısına kulak veren Eğitim İş Sendikası’na bağlı öğretmenler ile Gemlik Türk Halk Müziği Korosu üyeleri, kendi imkanları ile topladıkları erzak paketlerini Gemlik Belediyesi’ne teslim etti.

“Öğretmenler mücadeleye hazırdır”

Konu ile alakalı değerlendirme yapan Eğitim İş Gemlik Şubesi Başkanı ve Gemlik Türk Halk Müziği Koro Şefi Erol Akbaş, “İçinde bulunduğumuz zor durumda korona belasından ötürü evlerinde oturmak zorunda kalan hem 65 yaş üzeri, hem de işlerinde sıkıntı yaşayanlara destek olmak amacıyla erzak paketleri temin ettik” dedi. Akbaş “Bu kampanyaya katılan ve desteklerini esirgemeyen değerli öğretmen ve koro üyelerimize teşekkür ederim. Eğitim İş öğretmenleri gerek okullarda gerekse sosyal hayatta her daim mücadeleye hazırız. Lütfen sizler de gerekmedikçe sokağa çıkmamaya, kişisel temizliğinize özen gösterin” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.