Gemlik’te asfalt ve yol hamlesi devam ediyor

Gemlik’te asfalt ve yol hamlesi devam ediyor
04.07.2018
A+
A-

Gemlik Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilçenin ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz demeden yoğun mesai harcayıp büyük bir uyum içinde çalışmalarını sürdürüyor. Kaldırımdan, asfalta, yol yapımından, sahil meydan projesine kadar birçok alanda işbirliği içinde olan Gemlik ve Büyükşehir, ilçenin daha hızlı gelişmesi ve ihtiyaçlarının anında karşılanması için yoğun mesai harcayarak el ele çalışıyor.

Kısa süre önce Haydariye Mahallesinin yollarını Sudeşen şelalesine kadar sıcak asfaltla kaplayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yeni Devlet Hastanesinin ardından şimdi de Cihatlı, TOKİ ve Şahinyurdu Mahallelerinde vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de yol genişletme ve stabilize çalışmalarını yürüttüğü alanlar daha sonra Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sıcak asfaltla kaplanıyor. Mevcut yollarda ve caddelerde doğal sebeplerden oluşan çökmelerin yanı sıra, ağır vasıta araçların istiap limitlerini aşmasından dolayı oluşan alt, üst yapı bozulmaları ve çökmeler ekipler tarafından onarılıyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “TOKİ ve Cihatlı Toplu Konutlarına yerleşimin başlamasıyla birlikte yolların kullanımının artacağından dolayı çalışmalara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hız verdiklerini söyledi. Cihatlı ve Şahinyurdu Mahallerine giden yol üzerinde iki aracın yan yan yana geçmekte zorlandığını belirten Başkan Yılmaz, keskin virajlarda da olası aksilikleri önlemek adına yol genişletme çalışmalarının yapıldığını belirtti. Yatırım ve atılım yılında hizmetlerin sağanak sağanak yağmaya devam edeceğini dile getiren Başkan Refik Yılmaz, “Gemlik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, hizmet girmeyen sokak, yatırım almayan tek bir mahalle bırakmıyor. Kaldırımdan, asfalta, yol yapımından, sahil meydan projesine kadar birçok alanda Gemlik halkının hak ettiği yatırımları, Büyükşehir Belediyesi el ele vererek çözüme kavuşturuyor” dedi. Yol genişletme, stabilize ve asfaltlama çalışmalarının Büyükşehir ve Gemlik Belediyesi tarafından belirli program dâhilinde devam edeceğini açıklayan Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemizin bütün imkânları Gemlik’te sirayet ediyor. Bu imkânları sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede Cihatlı ve Şahinyurdu Mahallelerimizde büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu asfaltlama çalışmalarının da tamamlamasıyla, bu yolları daha geniş ve sıcak asfalt yapılmış halde hizmete sunacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.