Gemlik Liman Başkanlığı yeni hizmet binası açıldı

Gemlik Liman Başkanlığı yeni hizmet binası açıldı
02.06.2018
A+
A-

Gemlik Belediyesinin yer tahsisinde bulunduğu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 1000m2 kare kapalı alanda, 201m2 taban alanı üzerine inşa edilen 5 katlı İlçe Liman Başkanlığı Yeni Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Cumhuriyet Mahallesi Çamlık bölgesinde hizmet verecek İlçe Liman Başkanlığının açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coskunyürek, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Liman Başkanı Asım Sulu, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Ak Parti Bursa Milletvekili Adayları Zafer Işık ve Vildan Yılmazgüler’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, kurum ve daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “2018 yılının Gemlik için hizmette atılım ve yatırım yılı olduğunu söyledi. Deprem riski içeren eski Liman Başkanlığı binasının yıllardır kötü şartlar altında hizmet verdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, yeni hizmet binasının arsasının 30 yıldan beri rekreasyon alanı olarak planlanmış fakat boş bir yamaç olarak durduğunu hatırlatarak, “Plana ve projeye itiraz edilmesine rağmen bu gün çok şükür güzel bir eser daha Gemlik’te Ak kadroların elinde hizmete giriyor” dedi.

“Gemlik’te ki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı depreme dayanıklı binalarda hizmet verebilmeleri için gecemizi gündüzümüze katarak, sorun yerine çözüm üreterek yenilemeye devam ediyoruz” diye konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, haftaya Bölge Hastanesinin bir sonraki hafta ise İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binasının açılışını gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi. Halka hizmet Hakk’a hizmet düsturuyla hizmet kervanının aralıksız süreceğini ifade eden Başkan Yılmaz, İlçe Liman Başkanlığı yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Zafer Işık da, “2002 yılında çıktığımız kutlu yolda, Başbakanımızın Ulaştırma Bakanlığına gelmesiyle Denizcilikte çok büyük yatırımlar oldu. Türk gemileri kara listelerden, Ulaştırma Bakanlığımız ve alt birimleri olan Liman Başkanlığımızın kontrolleriyle artık beyaz listelere girdi” dedi. Projenin tamamlanmasında ısrarlı takibinden dolayı Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür eden Işık, İlçe Liman Başkanlığı yeni hizmet binasının Gemlik’e hayırlı olmasını diledi.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş da, “Bu güzel eserlerin yapılması, hizmetlerin kalitesinin arttırılması içindir. Üreten ve şahlanan bir ülkenin ihracat üssü olan Gemlik’te çok daha iyi hizmetler verilebilmesi için güzel projeler hayata geçiriliyor. Projenin başlamasından bitimine kadar emeği ve gayreti olan herkese teşekkür ediyorum. İlçe Liman Başkanlığımız Gemlik’imize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Uluştarma, Denizcilik Bakan Yardımcısı Yüksel Coskunyürek de, “Deniz ve okyanusların dünya yüzeyinin %71’ini kapladığını ifade ederek, geniş kapasiteli ulaştırma imkanları, sunduğu çok zengin besin kaynakları, petrol ve doğalgaz ile birlikte alternatif enerji kaynakları ile insanlığın vazgeçilmez hayat alanını ve ekonomik mücadele zeminini oluşturduğunu söyledi. Dünya yüklerinin hacminin %85’i, petrol ve petrol türevlerinin ise %97’sinin deniz yoluyla taşındığını dikkat çeken Coşkunyürek, Türkiye’de son 15 yılda Ulaştırma Bakanlığı olarak 286 Milyar Dolarlık yatırımların hayata geçirildiğini belirtti. Gemlik Liman başkanlığının idari sahasında bulunan limanların ülke denizciliğine çok büyük katkı sağladığını dile getiren Coşkunyürek, artan personel sayısı ile birlikte artan iş gücü yükü ve eski binanın birinci derece deprem bölgesinde olmasından dolayı yeni bir binaya ihtiyacımız elzemdi. Gemlik Belediye Başkanımız Refik Yılmaz’a bu binanın ilçeye kazandırılmasında katkı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Gemlik Liman Başkanlığımızın yeni hizmet binasını hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualarla birlikte Gemlik Liman Başkanlığı yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreni sonrasında Gemlik Belediyesi Mahalle halkına iftar yemeği verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.