Gazisini bile dövenlere, bu ihale nasıl verildi?

Gazisini bile dövenlere, bu ihale nasıl verildi?
16.08.2019
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl Yönetimi’nden Gazi Ömür Karaman’a ziyaret…

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı yöneticileri, heyet halinde Bayramın 3. günü, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü olan ve kiraya verilen Kumsaz Lounge Cafe’de, yaklaşık 15-20 kişinin saldırısına uğrayarak feci şekilde darp edilen Gazi Ömür Karaman’ı evinde ziyaret etti.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; ‘’2000 yılında Kuzey Irak’ta terör örgütü ile girdiği çatışmada vücuduna 34 şarapnel parçası isabet eden, 6 ay yoğun bakımda hayat mücadelesi vererek sayısız ameliyat geçiren ve %92 engelli raporuna sahip olan gazimize yapılan insanlığa aykırı saldırıyı şiddetle kınıyorum.’’ dedi.

Kamuoyu baskıları sonrası ise Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün işletmeyi denetlediğini aktaran İl başkanı bahadır, ‘’Ne tesadüftür ki söz konusu işletmenin bugüne kadar işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği, hijyen kurallarına uymadığı, sigortasız işçi çalıştırdığı ve kıyı kenar kanununa muhalefet ettiği tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kiraya verildiği için ilgili mercilerin bugüne kadar işletmeyi denetlemediği, yapılan yanlışlara göz yumduğu da bu şekilde ortaya çıkmış oldu. Yaşananlar, toplum olarak milli ve manevi değerlerimiz konusunda ne hale geldiğimizi açıkça ortaya koyuyor.‘’ diye konuştu.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır; ihaleyi ilgili firmaya veren BURFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da seslenerek şu soruları sordu şunları söyledi:

  • İhaleyi alan firmanın, daha önceki iptal edilen firma ile bağlantısı nedir?
  • Benzer darp olayları daha önce yaşanmasına rağmen neden işlem yapılmamıştır?
  • Çalışma ruhsatının bile olmadığı, işletmenin hijyen kurallarına uygun çalışmadığı, sigortasız işçi çalıştırıldığı tespit edilen firmanın bu şekilde denetimsiz çalışmasına şimdiye kadar nasıl ve niye müsaade edildi?

Ayrıca Sn. Alinur Aktaş’tan  kamuoyu vicdanı adına;

  • Kumsaz’daki kafe’nin işletme hakkının, Türkiye Harp Malulü ve Gaziler Derneği’ne verilmesini,
  • Büyükşehir Belediyesi tarafından kiraya verilen diğer işletmelerin denetimlerinin zamanında ve ciddiyetle yapılmasını istiyoruz.

Gazimiz Ömür Karaman’a Rabbim’den acil şifalar diliyorum.

Vatanımızın toprak bütünlüğüne kast eden teröristlerle girdiği mücadelede Gazi olan yiğidimizin, hukuki ve sosyal haklarının aranması ve korunması hususunda her zaman yanında olacağız.

Bu menfur saldırının faillerinin gerekli cezayı almaları konusunda elimizden geleni yapacağımızı ve takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyorum.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.