Gaziantep Lezzetleri Bursa’da tanıtılacak

Gaziantep Lezzetleri Bursa’da tanıtılacak
23.09.2019
A+
A-

Bursa Gaziantepliler Derneği tarafından ilk kez düzenlenecek olan Gaziantep Tanıtım Günleri 26-29 Eylül tarihlerinde Bursa’da Çarşamba Pazarı alanında başlıyor. Gaziantep’in yöresel lezzetleri ve el sanatları Bursa’da sergilenecek.

Bursa Gaziantepliler Derneği tarafından Bursa’da ilk kez düzenlenecek olan Gaziantep Tanıtım Günleri’ne tüm Bursalıları davet eden Dernek Başkanı Bilal Şengüloğlu şunları söyledi:

“Bursa ile Gaziantep iki kadim ve kardeş şehrimizdir. Gaziantep’in kültürel ve gastronomi zenginliklerini Bursa’da sergileyerek iki kadim kent arasındaki kardeşlik ve dayanışma bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Öncelikle Bursa’da ilk kez düzenlenecek etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ile iki şehrimizin ilçe belediyeleri ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bursa’da ilk defa sergilenecek tanıtım günleri kapsamında yöresel lezzetler ve el sanatları yer alacak. Bursa-Gaziantep Tanıtım Günleri’ni geleneksel hale gelmesini hedefliyoruz.’’

GAZİANTEP’TE BURSA DA TANITILACAK

Gaziantep ve Bursa’nın kardeş şehir olduğuna dikkat çeken Şengüloğlu, “İki kadim şehir arasındaki sosyal, kültürel, ticari ve kardeşlik ilişkilerinin daha da artması noktasında çalışıyoruz. Bu noktada Gaziantep yöresel lezzetler tanıtım günlerini Bursa’da düzenlediğimiz gibi, Bursa’nın tanıtımını Gaziantep’te yapmak için çalışmalarımıza başladık. Her iki şehir arasında karşılıklı ticaret ilişkilerinin son yıllarda turizmle birlikte artması iki kadim şehrimiz ve ülkemiz için mutluluk verici gelişmedir. Bunda Bursa ve Gaziantep arasındaki karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması en önemli etkendir.” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.