Garanti BBVA ‘Girişimci Kadın Buluşmaları’nın yeni durağı Bursa oldu

Garanti BBVA ‘Girişimci Kadın Buluşmaları’nın yeni durağı Bursa oldu
18.10.2019
A+
A-

Garanti BBVA’nın Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile birlikte düzenlediği ve her yıl Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen ‘Girişimci Kadın Buluşmaları’nın 2019’daki son durağı Bursa oldu.

Etkinlikte, kadın girişimcilerin işlerini geliştirmeleri ve sürdürülebilir kılmaları için gereken bilgi edinimi ve deneyim paylaşımı yanında geliştirebilecekleri iş birlikleri ile yeni pazarlara açılma ve farklı müşteriler edinmelerine katkı sağlanması hedeflendi. Bu çerçevede Garanti BBVA, 18 Ekim’de Bursa Hilton Hotel’de farklı sektörlerde faaliyet gösteren kadın girişimcileri ve ülke çapında önde gelen ve güçlü kurumların satın almacılarını ağırladı. Türkiye ekonomisinin itici güçlerinden olan kadın girişimcilerin iş hayatındaki varlığının gelişimi için 2017 yılında başlatılan ‘Girişimci Kadın Buluşmaları’nın Bursa’da gerçekleşti.

Bursa Hilton Hotel’de düzenlenen etkinlik, Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem’in konuşmalarıyla açıldı. Farklı sektörlerden pek çok kadın girişimciyi ve büyük kurumların satın almacılarını bir araya getiren etkinlik, stant ziyaretleri ve kadın girişimcilerin karşılıklı görüşmelerini içeren “Hızlandırılmış İş Bağlantıları” ile devam etti. Buluşma, kadın girişimcilerin farklı konulardan işlerine katkı sağlayacakları bilgiye ulaştıkları “İşinizde Sınırları Aşın” semineri ve büyük kurumların satın almacıları ile bir araya geldikleri “Söz Satın Almacılarda” paneli ile tamamlandı.

Seminerde, Ticaret Bakanlığı ve Garanti BBVA yöneticilerinin yanı sıra önemli bir marka değerine sahip Reeder ile 2018 yılında Türkiye’nin Kadın Girişimcisi seçilen Sezen Sungur Saral ve İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak da başarıya giden yoldaki ilham verici hikayelerini katılımcılarla paylaştılar. Katılımcılar, işlerinin gelişmesi ve sürdürülebilirliği için fayda sağlayacak konular olan dan dijitalleşen iş dünyası, dış ticarette ödeme yöntemleri, dış pazarlara erişim ve teşviklere kadar geniş bir yelpazede bilgilendirildi.

Buluşma kapsamında değerlendirme yapan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, “Uzun yıllardır sürdürdüğümüz kapsamlı Kadın Girişimcilik Programımızdaki diğer 3 ayak olan finansmana erişim, eğitim ve cesaretlendirmeye ek olarak; kadın girişimcilerin işlerini bir sonraki adıma taşımaları, hatta işlerinde sınırları aşmaları adına yeni pazar ve müşteri bulmaları için yoğun olarak çalışıyoruz. Böylece, bütünsel yaklaşımımız hayat buluyor. Bu doğrultuda, 2017 yılında KAGİDER ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza yeni bir boyut katarak ‘Girişimci Kadın Buluşmaları’nı hayata geçirdik. Bu sayede hem kadın girişimcilerimizin birbirleriyle ikili görüşmeler yaparak yeni iş fırsatları yakalamasına hem de önemli kurumların satın almacıları ile network oluşturabilmesine aracı oluyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadın girişimcileri bütünsel bir yaklaşımla desteklemeye büyük bir motivasyonla devam edeceğiz.” dedi.

Girişimci Kadın Buluşmaları ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC)’nin modelini Türkiye’de uygulayan ilk banka olduklarının da altını çizen Onaran, “Kadın girişimcilerin işlerini büyütmeleri için uzun yıllardır, 4 ayaklı bütünsel bir program hayata geçiriyoruz. Finansman ayağı kapsamında eforumuzun belirgin bir kısmını kadın girişimcilerin çeşitli kaynaklara ulaşmaları için harcıyoruz. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası kaynakları bünyemize katarak kadın girişimcilere yaklaşık 7 Milyar TL’ye yakın finansman sağladık. 2012 yılından beri ise Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürüttüğümüz ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ programında kadın girişimcilerin eğitim ihtiyacını karşılıyoruz. Cesaretlendirme ayağında da toplam 39.000 başvuruya ulaşan ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’ bulunuyor. Türkiye’de ses getiren bu yarışma sayesinde alanında öncü kadın girişimcilerin başarı hikayelerinin herkesi ama özellikle kendileri gibi girişimci olan kadınların motive olmasında rol oynadık. Tüm bunlara ek olarak, kadın girişimcilerin yeni pazar ve yeni müşterilere ulaşmaları gerekliliğinin farkındayız. Bu yılki buluşmalarımızı Bursa’daki etkinliğimiz ile tamamlıyoruz. Kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımıza her zaman olduğu gibi bundan sonra da yenilikçi ürün ve hizmetler aracılığıyla heyecanımızı hiç yitirmeden devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Kadın girişimcilere yeni fırsatlar için ilham vermeye devam edeceğiz”

Girişimci Kadın Buluşmaları’nın bilgi ve deneyim paylaşımı, ilişki ağları oluşturmak açısından kadın girişimciler için çok yararlı olduğu vurgulayan KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, “Biz KAGİDER olarak 17 yıldır kadın girişimciliğinin ve kadın istihdamının gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. 2019 yılının son toplantısını yaptığımız Girişimci Kadın Buluşmaları bu çalışmaların arasında yer alıyor ve bu etkinliğimize büyük önem veriyoruz. Gerek dünyada gerekse ülkemizde girişimciliğin yarattığı fırsatlar ve pazarlar ekonomilerin değişiminde ve gelişiminde büyük rol oynuyor. Bu süreçte kadın girişimcilerin rol ve payının artması gerekiyor ki değişim bütün potansiyelleriyle gerçekleşsin” dedi.

Daha kat edilmesi gereken çok mesafe bulunduğunun bilincinde olduklarını ifade ederek yeni dönem hedeflerini aktaran Erdem, “2020 hedeflerimiz arasında kadınların teknolojide güçlenmesi için çalışmak, daha fazla kadın girişimciye ulaşmak, Anadolu’ya açılarak her ilde yeni KAGİDER üyeleri kazanmak, Türkiye’nin “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı”nı kurmak, gerek kamu gerekse özel sektörde satın almalarda daha fazla kadının tedarikçiler arasına girmesini sağlamak ve “Ticaretin Kadınları” portalını hayata geçirmek yer alıyor. KAGİDER olarak farklı projelerimizle girişimci olan ve olmak isteyen tüm kadınlarımızın yollarını açmaya gayret ediyoruz. Yakın zamanda açıklanan Türkiye Kadın Girişimcilik Endeksi Raporumuz bize şunu gösterdi: kadınların düşleri var ve onlar düşlerini gerçeğe dönüştürecek potansiyele sahipler. Kadın girişimcilere işlerinde yeni fırsatlar yaratmaları için ilham vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.