FETÖ’ye finansal destek iddiasıyla Melih Gökçek’e suç duyurusu

FETÖ’ye finansal destek iddiasıyla Melih Gökçek’e suç duyurusu
26.02.2020
A+
A-

FETÖ’ye finansal destek sağladığı iddiası ile eski AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Melih Gökçek ile beraber 6 kişi hakkında terör örgütü FETÖ’ye finansal yardım desteği açtığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na yapılan suç duyurusunda Gökçek ile beraber 7 kişinin daha ismi geçmekte.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, aralarında eski AKP’li ABB Başkanı Melih Gökçek’in yer aldığı 6 kişi hakkında suç duyurusu yaptı. Yapılan suç duyurusunda, Gökçek’in görevini kötüye kullandığı, FETÖ suç örgütüne yarım ettiği ve terörizme finansal destek sağladığı ifade edildi.

Kamuya ait olan bir taşınmazın hem bilinçli hem de planlı bir şekilde Meclis’te alınan karar doğrultusunda yapılan imar değişiklikleri sayesinde FETÖ mensuplarına hukuksuz bir şekilde aktarıldığı ve aynı yöntemlerle beraber 15 Temmuz darbesine giden yolda FETÖ’ye maddi destek sağlandığı da belirtildi.

FETÖ’YE FİNANSAL DESTEK

2008 senesinde Emniyet Genel Müdürlüğü için Keçiören’in Saray beldesinde kamuya ait alan aktarılmış ancak Melih Gökçek’in başında yer aldığı Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan arsa TOKİ tarafından ihale edilerek kooperatiflere devredilmişti.

Melih Gökçek ile beraber Önder Aytaç, Şadan Sakınan, Aydın Boşgelmez, Mustafa Bilgili, Rahmi Bıyık ve Ahmet Ertürk hakkında suç duyurusu yapılması sosyal medyayı da oldukça hareketlendirmiş oldu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.