Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, istifa etti

Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, istifa etti
11.05.2019
A+
A-

İhracatçılara uygun koşullarda kredi sağlayan kamu bankası Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, görevinden ayrıldığını belirterek, “Bankadaki dönüşüm ve atılım, bundan sonraki dönemde de artarak devam edecektir” dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Yıldırım, dün itibarıyla genel müdürlük görevinden ayrıldığını, çalışma konularıyla ilgili yeni projeler üzerinde çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Görevinden ayrılma kararı sonrası kendisine ulaşan çok sayıda ihracatçının iş yapma tarzından dolayı teşekkürlerini ifade ettiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“İş yapma tarzımızla bankada kısa zamanda önemli bir dönüşüme imza attık. Bankadan destek alan ihracatçı sayısının rakamsal olarak artması bir yana KOBİ’lerin bize ulaşımı, kadın ve genç ihracatçılarla olan iletişimimiz ve ihracatçının bankaya bakış açısında sevindirici bir gelişim kaydettik. Biz ihracatçılarımızı bir elmanın diğer yarısı olarak gördük. İhracatçının yanında artık çok daha geniş imkanlarla duran bir Eximbank var. Kredinin yanında sigorta ve teminat ürünleriyle daha güçlü bir banka var.

Bugün 11 bin 300’ü aşkın ihracatçımızla çalışıyoruz. İhracatçıya toplam finansal desteğimiz göreve geldiğimizde 33 milyar liraydı, bugün 44 milyar liraya ulaştı. Toplam ihracatın yüzde 26’sını destekler konuma geldik. 2019 yılının ilk 4 ayında dünyadan ilave 2,1 milyar dolar Türkiye’ye kaynak getirmiş olduk. Dış kaynak bulma konusunda finans sektörüne öncülük ettik. Organizasyonu 4 ilden ihracatta önde gelen 20 ile yaydık. Bankadaki bu dönüşüm ve atılım, bundan sonraki dönemde de artarak devam edecektir.”

Öte yandan Türk Eximbank’ta genel müdürlük görevine Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin’in vekalet edeceği öğrenildi.

ADNAN YILDIRIM KİMDİR?

1959 yılında Denizli’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Yıldırım, ABD’de Vanderbilt Üniversitesi’nde Ekonomi Yüksek Lisansı yaptı.

1981 -1996 yılları arasında Maliye Bakanlığı’nda çalışan Yıldırım, 1996 yılında Daire Başkanı olarak görev yaparken istifa ederek EGS Grubu’na Mali İşler Koordinatörü olarak geçti. Denizli Serbest Bölgesi Genel Müdürlüğü, İPEKYOLU Vadisi Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.

2003 yılında Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanlığı görevine getirilen Yıldırım, 2006-10 yılları arasında İzmir Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevini de sürdürdü.

Yıldırım 2014-15 yıllarında ise Ekonomi Bakanı Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Yıldırım, yeni makamında 30 Kasım 2016 tarihi itibariyle işbaşı yaptı.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.