Excel

Excel
03.10.2020
A+
A-

Bursa’nın anlı şanlı holdinglerinden birine iş müracaatı yaptım. Yaptım dedimse öyle internetten falan değil, harbi. Aldım elime özgeçmişimi, verilen adrese gittim.

Kapıda bekçi tarafından uzunca bir süre misafir edilip Türkiye’nin durumunu, Fener’in halinin ne olacağını irdeledikten sonra çok meşgul personel şefine özgeçmişimi teslim ettim. Bu arada insan kaynakları müdürlüğü pozisyonu için müracaat ediyorum.

Personel şefi, aklına gelen birkaç soruyu sorduktan sonra patronun 15 günde bir Bursa’ya ve fabrikaya geldiğini, geldiğinde de uygun görürse benimle görüşebileceğini söyledi.

Aradan bir hafta geçti geçmedi patronun geldiğini ve benimle görüşebileceklerini söyledi. Bu kez bekçiyle en fazla yarım saat hasbıhal edip ülkeyi düzlüğe tam çıkaramadık.

Patronun devasa koltuğundan ve şaşaalı masasından etkilenmiş olmalıyım ki, kendimi hazırolda hissettim mülakat boyunca.

Allah’tan patron çok sıkıştırmadı. Klasik birkaç soru sorduktan sonra ‘Delikanlı, sen excel’i iyi biliyor musun?’ diye sordu. Ben de iyi bildiğimi, formül kurabildiğimi söyleyince memnun memnun  gülümsedi. Görüşme kısa sürmüştü ve ben sonuçtan çok umutlu değildim.

İki gün sonra personel şefi, bu kez sorgular gibi değil, yalakamsı bir üslupla patronun benimle tekrar görüşmek istediğini söyledikten sonra, ‘Umarım siz seçilmişsinizdir. Çünkü sizinle çalışmayı çok isterim’ mealinde methiyeler düzdü.

Tekrar patronun karşısındaydım. Bu kez makamı daha az heybetli gibi geldi bana. Elimi sıktı ve ‘Delikanlı, sizi işe alıyoruz. Seni neden seçtiğimizi biliyor musun?’ diye sordu.

‘Hayır’ diye yanıtladım.

’65 kişi müracaat etti. Yarısından fazlası Excel’i iyi bildiğini söylüyordu. Ama Excel kelimesini doğru yazan tek kişi sendin. Bu, senin işe olan saygının göstergesidir diye düşündük’ dedi.

İşe başladığımda merak edip benimle birlikte müracaat edenlerin özgeçmişlerine, daha doğrusu Excel’i nasıl yazdıklarına göz gezdirdim. Meğer Excel kaç türlü yazılıyormuş: Exxcel, Excell, Ekzel, Eksel, Escel, Exscel, Exzel, Egzel, Ekcell, Exzell…

Hatırlayabildiklerim bunlar.

Bir de siz bakın bakalım, Excel nasıl yazılırmış…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.