Eski İYİ Partili Adem Taşkaya’dan ‘anayasa hazırlığı’ açıklaması

Eski İYİ Partili Adem Taşkaya’dan ‘anayasa hazırlığı’ açıklaması
16.11.2020
A+
A-

İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, “Gizlice Anayasa hazırladığınız yalansa beni savcılığa verin.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti içindeki kriz sürerken İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın yeni anayasa çalışması iddiası yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.

Meral Akşener CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP’nin ortak anayasa çalışması yaptığını reddederken İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya’dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Ümit Özdağ çalışmadan AKP’nin de bilgisinin olduğunu ileri sürmüştü.

Taşkaya, “Ses kayıtlarını ve daha vahim olan şeyleri yüce Türk mahkemelerine vermekten ve maskelerinizi düşürmekten şeref duyarım Kolpacılar…” sözleriyle Anayasa çalışması yapıldığını söyleyerek Akşener’e tepki gösterdi.

Adem Taşkaya’nı açıklamaları şöyle:

Buradan İyi Parti’nin palavracı kurmaylarına sesleniyorum! Gizlice Anayasa Hazırladığınız yalansa beni savcılığa verin. Ses kayıtlarını ve daha vahim olan şeyleri yüce Türk mahkemelerine vermekten ve maskelerinizi düşürmekten şeref duyarım Kolpacılar…

İtiraf ediyorum! Anayasa çalışmasına ben katıldım! Sonra, Kılıçdaroğlu ve Kaboğlu’nun kafasına silah dayayıp zorla MİLLET İTTİFAKININ ANAYASASI hazır dedirtirdik ve Televizyonlarda bunu Kabaoğlu’na 4 ay boyunca 4 parti Anayasa çalışması yaptık diye ifşa ettirdik. İnandınız mı?

İbrahim Kaboğlu, CHP, HDP, SP ve İYİ PARTİ’ nin, 2018 yılında 4 ay boyunca Anayasa çalışması yaptıklarını, toplantılarda neler konuşulduğunu 2019 yılında üstünden iki yıl geçtikten sonra açıklamayacağını söylemişti. Stres yapmayın, Kılıçdaroğlu bir konuşsun ve sıra bize gelsin!

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığına Hasan Seymen getirilmişti, istifa etmek zorunda kaldı ve yarım kalan koltuğa Bahadır Erdem getirildi! İkisinin de söylemlerine bakınca, bu isimlerin bu koltuklara oturtulması büyük tesadüf değil mi?

(Kaynak: habermim.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.