Eski Bakan Söylemez’den Bakan Albayrak’a sert eleştiri: İnandırıcılığı yok

04.05.2019
A+
A-

Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez ODATV’de yayınlanan yazısında Hazine Bakanı Berat Albayrak’a enflasyonun %20’lere kadar çıkmasından dolayı sert eleştiri getirdi.

Söylemez, Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın hiçbir inandırıcılığının olmadığını belirtti.

Ufuk Söylemez yazısında şunları söyledi:

”Bugün, ülke ekonomisi tarihinin belki de en uzun süreli ve derin krizine sürüklenmiş vaziyette ne yazık ki.

Bunun çok sayıda ekonomik ve politik nedeni var kuşkusuz ki.

Ama çift haneli yüksek enflasyon, görülmemiş boyutlarda seyreden çift haneli işsizlik rakamları ve yine gelişmiş ve gelişmekte olan ilk 50 ülke arasında en yüksek oranlı çift haneli faizler bu vahim gidişatın somut göstergeleri olarak önümüzde duruyor.

Sıcak para ile ağır yüksek borçlanmayla ve ithalata dayalı bir tüketim ekonomi modeliyle artık duvara dayanılmış vaziyette. Elde-avuçta ne varsa, gösteriş yatırımlarına ve beton ekonomisine gömülen paralar. Ayyuka çıkan yolsuzluklar, haksız iktisap ve haksız zenginleşme iddiaları. Demokratik seçim sonuçlarını tanımayarak, çamura yatan ve milli iradeyi sakatlayan tavırlar ve söylemler. Eş-dost, akraba kayırmacılığı (nepotizm) ve partizanlığın görülmemiş bir pervasızlıkla sürmesi. Bürokrasinin ehliyet ve liyakatten yoksun cemaatleşmiş- niteliksiz yapılara teslim edilmesi. Yargının siyasallaştırılması. İktidar partisinin gençlik kolları başkanlığı veya Ensar Vakfının Yöneticiliğini yapmış partizanlaşmış isimlerin “Yargıç-Savcı” yapılarak adalete gölge düşürülmesi.

Medyanın çok kanallı ve tek sesli hale dönüştürülmesi. Seçimlerde devlet kaynaklarının pervasızca istismarı. Toplumsal kamplaşma ve kutuplaşmanın ısrarla tahrik edilmesi. Hepsi ama hepsi, ülkede yatırım ikliminin, ekonomiye güvenin ve geleceğe umutla bakmanın önüne set çekmiş vaziyette.

Adına geçmişte merkez medya denilen, şimdi –tamamıyla yandaş hale getirilen hizaya sokulmuş-medya organlarında “döviz düşecek, düşüyor-borsa çıkacak-çıkıyor” biçiminde karikatürize edilebilecek, sığ-neo-liberal ezberleri tekrarlayan sözde ekonomistler ve programcıların sefaleti de işin bir başka boyutu.

KARA PARACILARIN CENNETİ HALİNE GETİRİLMİŞ VAZİYETTE MAALESEF

İktidarın, krizi ve sorumluluğunu her daim inkar eden söylemleri. Damat Bakan’ın “Mart Şubat’tan, Nisan ayı ise, Mart’tan daha iyi olacak” biçiminde, hiçbiri inandırıcılığı kalmayan söylemleri. Merkez Bankasının 10 yıldır %5 olarak hedeflediği ve fakat ne hikmetse hiçbir zaman tutturamadığı enflasyon hedefini hiç sıkılmadan ve özeleştiri yapmadan, tekrar tekrar açıklaması. Üretimin-üreticinin-sanayicinin-KOBİ’lerin sözde hatırlanıp, özde çaresizliğe, zarara ve belirsizliğe itilmesi. İşte bu şartlar altında, ülke ekonomisi; sadece finansal – sanal, üretimle alakası olmayan masa başı-bilgisayar programları ve para hareketleriyle, paradan-para kazanan spekülatörlerin, manipülatörlerin ve mali aflarla meşruiyet kazandırılan kara paracıların cenneti haline getirilmiş vaziyette maalesef.”

(Medyasiyaset)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.