Erozan: “İçeriye girmek hakkımızdı ve biz bunu kullanmadık”

18.10.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan Ulusal Kanal’da Başkent Kulisi programına katıldı.

Eray Çelebi’nin konuğu olan Erozan gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Programda Kaşıkçı krizi, Ankara Riyad’a karşı hangi adımları atmalı ve dış politikadaki sorunlar ele alındı.

Erozan, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili bunun neresinden bakarsanız bakın bakalım bu trajik bir olay. Basında dokunulmazlığı vardı, içeri girerdik giremezdik, diplomatik misyon konularıyla birlikte yeterli bilgiye sahip olmadan çok şeyin konuşulduğu bir süreçten geçtik” dedi.

İçeriye girilip girilmemesi konusu ile ilgili ise ” Bu soruyu Başkatiplik sınavında sorsak cevabını şık diye verir. 6 aylık memurun bildiğini Dışişleri’nin bilmemesi mümkün değil. Burası Başkonsolosluk. Bu konuda iki tane anlaşma var. Bir tanesi 1961 Viyana Diplomatik İlişkilerin Yürütülmesi’ne ilişkin anlaşma. Diğeri ise 1963 sayılı Konsolosluk İlişkilerinin Yürütülmesine ilişkin anlaşma. Bu olayda büyük ölçüde birinci anlaşmaya referans olup oraya girmesin imkansız olduğu gibi bir tablo yaratıldı. İki gün önceye kadar kimse giremedi. Halbu ki 1963 anlaşması Başkonsolosluklara görevleriyle ilgili konularda ayrıcılık ve bağışıklık tanır. İkinci günden itibaren bu anlaşma maddelerine dayanarak dokunulmazlığın kaldırılması talebinde bulunulması gerekirdi. Kaldı ki biz bir hafta içeriyi arama talebinde bulunmadık. İçeriye girmek hakkımızdı ve biz bu hakkımızı kullanmadık.” diye konuştu.

ERDOĞAN ADETA BU SÜRECİ YAVAŞLATTI

Erozan, sözlerine İlknur Çevik’in yaptığı açıklamalarla devam etti. “Bugün İlknur Çevik bir açıklama yaptı. Sayın Erdoğan Suudi Krala kıyak çekti açıklaması yapıldı. Aralarındaki yüksek dostluk seviyesinden dolayı Erdoğan bu olayın üstüne çok gitmedi, adeta bu süreci yavaşlattı. Biz bu olaya seyirci kaldık” dedi.

(Kaynak: www.haberayyildiz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.