Erozan, hakkındaki ithal iddialarına cevap verdi: Ruhumda ve geçmişimde paraşütçülük varmış!

23.08.2018
A+
A-

İYİ Parti Milletvekili Ahmet Eroza :Adaylığım Akşener’in takdiridir
24 Haziran seçimlerinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen sonuçları hala konuşulmaya devam ediyor.İYİ Partide sular şimdilik durulmuş gözüküyor,CHP’de muhaliflerin Kılıçdaroğlu’na tepkileri ise devam ediyor.
Milletvekili seçimlerinde İYİ Partinin hedeflenen oyu alamamasının en önemli sebebini bazı partililer bölgede tanınmayan kişilerin aday gösterilmesine bağladı.

İYİ Parti genel başkan yardımcısı ve Bursa milletvekili emekli büyükelçi Ahmet Erozan sosyal medya hesabında bugün yaptığı açıklamada Bursa’dan aday gösterilmesini sorgulayanlara “Adaylığım genel başkanın takdiridir” diyerek cevap verdi.

Ahmet Erozan ‘nın açıklaması şöyle :
Bürokrasi evrakında “Gizliliğin Kaldırılması” diye bir süreç vardır… Gizlilik derecesi taşıyan bir belge ilke olarak üzerinden 30 yıl geçtikten sonra “tasnif dışı” edilip kamuya açık hale getirilebilir…

Aşağıdaki fotoğrafın üzerinden 48 yıl geçmiştir…

Dolayısıyla paylaşılmasında artık bir sakınca yok…

Seçim sürecinde neden veya nasıl liste başına paraşütlendiğimi şaka olarak veya cidden sorgulayanlara iki cevabım olacak…

1-Sayın Genel Başkanımın takdiridir…

2-Ne yapayım ruhumda ve geçmişimde paraşütçülük varmış…

AHMET EROZAN KİMDİR?
1950 Bursa/Mudanya doğumludur. Babası Ahmet Agah bey, Annesi Ayşe Neriman hanımdır.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1973 yılında mezun oldu.
Dışişleri Bakanlığında yurt içi ve yurt dışında 43 yıl görev yaptı. Bu süre içinde 4 ayrı görevde büyükelçi sıfatıyla vazife üstlendi ve merkez teşkilatında Müsteşar Yardımcısı olarak görev aldı. Emekli olduktan sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak ders verdi. İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi oldu. 27. Dönem Bursa Milletvekilidir.
Anayasa Komisyonu Üyesidir.
Çok iyi düzeyde Fransızca,İngilizce ve Rusça bilen Erozan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

(Kaynak: www.medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.