Subaşı’dan Suriyeli uyarısı: Şam’istan olmak istemiyoruz!

Subaşı’dan Suriyeli uyarısı: Şam’istan olmak istemiyoruz!
09.07.2018
A+
A-

Bursa’da Altıparmak-Çarşamba’da Suriyeliler’in, Türk vatandaşları ile arasında yaşanan olaylar sonrasında konunun Osmangazi Belediye Meclisi’nde gündeme gelmesi ile muhalif meclis üyeleri ve belediye başkanı arasında yaşanan diyalog yeni tartışmaların fitilini ateşledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın “Suriyeliler de kurallara uymasını öğrenecek!” ifadesi günlerce konuşulmuş, söz konusu 7 mahalleyi küçük Şam’a çeviren Suriyelilere tepkiler giderek artmıştı. Tepkiler nedeniyle Osmangazi Belediyesi’nin zabıta ekipleri Suriyelilere ait işyerlerini denetlemiş ve yapılan uyarılar nedeniyle muhacir esnaf da kendine çeki düzen vermişti.

HESAP VERMİYORLAR!

Suriyeliler’in Osmangazi’den sonra 42 bin nüfus ile en yoğun olarak yaşadığı 2. ilçe olan Yıldırım’da da benzer sorunlar nedeniyle zaman zaman Yıldırımlılar ile Suriyeliler karşı karşıya geliyor. İlçede siyasi partiler ile STK’ların gerginlikleri azaltmak için özel çaba gösterdikleri muhacirler için İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı, “Göçmen Masası” kurdu.

Konuyla ilgili konuşan İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı; “İlçe nüfusu 750 bini geçti. Türkiye’nin 42 ilinden daha fazla nüfusla 81 vilayet, Balkanlar-Kafkaslar-Ortadoğu ve Orta Asya kökenli nüfusu içinde barındıran metropol tek ilçeyiz. Durum böyle olunca 1 masa kurarak vatandaşlarımız ile muhacirler arasında köprü vazifesi kuralım dedik. Bursa’nın en büyük sorunlarından biri birçok imtiyaza, diğer muhacirlere tanınmayan haklara sahip olan Suriyelilerin keyfe keder yaşantıları. Geçtiğimiz hafta şehrin kalbinde yaşanan olayları biliyorsunuz. Osmangazi zabıtalarının yaptığı kontroller elbette önemlidir ama Yıldırım da dahil olmak üzere denetim yapan hiçbir zabıtanın Suriyeliler üzerinde yaptırım gücü yoktur. Çünkü artık onlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde “Hayalet Millet” olmuştur. Türkçesi; dükkan açabilirler, mülk alabilirler, tedavi olabilirler, çoğalabilirler, esnaf olabilirler, kendi kültürleri ile eğitim alabilirler, ama hiçbir kuruma ve kişiye hesap vermezler!” dedi.

Hükümetin kendi vatandaşına tanımadığı “dokunulmazlığı” onlara tanıdığını ifade eden Başkan Subaşı, ”Suriye’de iç savaş bitse bile, onlar Türkiye vatandaşı olacak ve gitmeyeceklerdir. Neyin karşılığı kendilerine dokunulmazlık verilmiştir bilmiyoruz ama bu asayiş olayları şiddetini artırmadan Suriyelilerin biran önce evlerine dönmelerini istiyoruz. Bugün milletvekili seçimlerinde adaylarını listeye koymayı başaran Bursa’daki 250 bin Suriyeli, 2019 seçimlerinde kendilerinden muhtar ve belediye meclis üyesi seçecek siyasal üstünlüğe kavuşacaktır!” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.