Erkan Subaşı: Komisyonlarda işi ehline verin

Erkan Subaşı: Komisyonlarda işi ehline verin
17.07.2018
A+
A-

24 Haziran sonrası siyasi partiler yerel hedeflere odaklanıyor. İYİ Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı da mahalleleri dolaşarak, vatandaşların sorunlarını not alıyor ve ilgili birimlerde sorunların çözümü için aktif rol üstleniyor.

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı, ilçe binasında yönetimi kurulu ve üyelerle bir araya gelerek son gelişmeleri değerlendirdi ve gündeme ilişkin bilgiler verdi.

Başkan Subaşı; “Biliyorsunuz ki; 24 Haziran seçimleri sonrası kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile parlamenter sistemden vazgeçilmiş, rejim değişikliğini sandık sonuçları belirlemiş oldu. 2002’de iktidara gelen AKP, 24 Haziran seçimlerine kadar bazen dışarıdan da olsa Bursa’yı Bakansız bırakmamıştı. Ancak, 24 Haziran kabinesinde Bursa’ya bir bakan bulamadık. Burada Bakan kabinesini de tartışacak değiliz, neticede AKP’nin tasarrufu. Eski bakanların da, meclis komisyonlarında başkanlık yapacaklarını öğrendik. Milletvekillerimiz, sayın Tatlıoğlu ile Erozan’ın TBMM’de kendi branşlarında üye olarak seçilmelerine sevindik, üzerimize düşen görevi ve desteği vermeye hazırız. AKP’nin Bursa’dan seçilen 11 vekilinin görev aldıkları komisyonlara baktığımızda birçoğunun meslekleri dışındaki görevlere yönlendirilmesini anlayamadık. İş ehline verilir, eğer seçilmesi için listeye koyduğunuz milletvekilinin mesleki yeterliliğine güvenmiyorsanız, neden o arkadaşları TBMM’ye getirdiniz!” ifadelerini kullandı.

MECLİS’İ ÇALIŞTIRIN!

İlçe Başkanı Subaşı, eleştirilerine 18 Haziran’da kaldırılacak olan OHAL yerine getirilecek olan “Kamu Düzeni” ile ilgili çekinceleri ile devam etti.

Başkan Subaşı; “24 Haziran’ın en büyük vaatlerinden biri OHAL’in kaldırılma sözü idi. Yeni Hükümet, OHAL süresini uzatmayacağını ifade etti. Bizler de normale dönüyoruz diye seviniyorduk. Yanlış anlamışız! OHAL kalkacak ama onun bir tık üstündeki yetkiler şehrin Valisi’ne veriliyor, yani örtülü OHAL genişletilmiş yetkiler ile şehrin mülki idare amirine veriliyor. 15 Temmuz sürecini yaşayan bir millet olarak, halka anlatılmayan tehlikeli bir yükselişin devamı niteliği olan bu düzenlemenin bir takım zararlarının da olabileceği unutulmamalıdır. Belki sayın Bursa Valisi İzzettin Küçük, bu yetkileri kullanmayacaktır ya da bu yetkilerini kullanmak için Bursalılar kendisine zemin hazırlamayacaktır, ama her vilayetimizin kendine özgü şartları var. Valilere devir edilecek olan yetkilerin TBMM’de ilgili komisyonlarda görüşülerek karara varılması sadece partililer olarak değil, vatandaşlarımız olarak talebimizdir. Meclisin saygınlığı komisyonların çalıştırılmasına bağlıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.