Erkan Aydın: İktidar ülkeyi parsel parsel Katar’a satıyor

Erkan Aydın: İktidar ülkeyi parsel parsel Katar’a satıyor
12.03.2020
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Türkiye ile Katar arasında sessiz sedasız imzalanan antlaşmayla Katar’ın bundan böyle devlet arazileri üzerinde söz sahibi olacağını söyledi.

Aydın, TBMM’de yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde Katar ile Türkiye arasında imzalanan ve 5 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan sessiz sedasız anlaşmayla  ‘Devlete ait taşınmazların satışı” mümkün olabilecek ve kentsel dönüşüm projeleri yapılacağını açıkladı.

Anlaşmadaki  hükme göre, “devlete ait taşınmazlar üzerinde kamu ve özel yatırım olanaklarının yanı sıra devlete ait taşınmazların elden çıkarılması ve satışına ilişkin usuller” konusunda da karar alınabileceğine dikkat çeken Aydın, şunları söyledi:

“KATAR DEVLET ARAZİLERİ ÜZERİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK”

“Anlaşmaya göre iki ülke mekansal planlama ve kentsel dönüşüm, coğrafi bilgi sistemleri ve akıllı şehirler, milli emlak, tapu, kadastro ve harita yapımı, yerel yönetimlerin kentsel altyapı yatırımları ve sosyal konut üretimi alanlarında ortak iş birliği oluşturacak ve idari ve teknik alanda uzmanlık alışverişinde de bulunacak. Özellikle Katar bundan böyle devlet arazileri üzerinde söz sahibi olacak. Bu anlaşma ile akla Kanal İstanbul Katar İstanbul mu olacak sorusu geliyor. Madem iktidarın bu kadar Katar sevdası var Kanal İstanbul projesinin adını da KATAR İSTANBUL diye değiştirsinler olsun bitsin bu iş.”

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.